skip to Main Content
Gemeente Barcelona en regering Catalonië organiseren manifestatie tegen terrorisme op zaterdag 26 augustus

Gemeente Barcelona en regering Catalonië organiseren manifestatie tegen terrorisme op zaterdag 26 augustus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De burgemeester van Barcelona Ada Colau en de regionale premier van Catalonië Carles Puigdemont hebben samen aangekondigd dat op zaterdag 26 augustus er een grote manifestatie georganiseerd wordt tegen het terrorisme. De slogan van deze manifestatie was al eerder te horen en lezen bij de minuut stilte op de Plaza Catalunya en is “No tinc por” ofwel Catalaans voor “ik ben niet bang”. Naast de regionale en lokale politici zullen ook de minister-president van Spanje Rajoy en de Koning van Spanje aanwezig zijn.

Iedereen is uitgenodigd om mee te doen met de grote manifestatie tegen het terrorisme onder de noemer “no tinc por” ofwel “no tengo miedo” en in het Nederlands “ik ben niet bang”. Met deze manifestatie willen de Catalaanse autoriteiten en inwoners van Barcelona aangeven dat ze tegen elke vorm van geweld zijn, tegen het terrorisme zijn en dient het tevens een eerbetoon te zijn aan de overleden personen bij de aanslag in Barcelona en de verijdelde aanslag in Cambrils.

Protest

De manifestatie zal zaterdag 26 augustus om 18.00 uur beginnen bij de Jardinets de Gracia waarna de route loopt naar de Plaza Catalunya waar men zal eindigen. Er worden tienduizenden deelnemers verwacht bij deze manifestatie die in principe niet politiek bedoeld is. Helaas zijn er toch Catalanen die van de gelegenheid gebruik maken om er een politieke draai aan te geven. Zo hebben de politici van de CUP partij al aangegeven dat ze niet meedoen als de Spaanse minister-president Mariano Rajoy en de Koning van Spanje Felipe VI aanwezig zijn.

Vlag

Overigens zijn er ook al Catalaanse instellingen en extremistische onafhaneklijksstrijders geweest die geklaagd hebben over het gebruik van de Spaanse vlag om de rouw voor de slachtoffers aan te geven. Op internet zijn overal Spaanse vlaggen te zien met een rouwband en dat moet voor de fanatieke Catalanen een Catalaanse vlag zijn met rouwband. Helaas wordt daar dus op zo’n moment als dit over gediscussieerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Eerlijk gezegd vind ik dat de Catalanen die niet willen meedoen zich moeten schamen! Zij hebben blijkbaar absoluut niet in de gaten waar dit om gaat! Zolang Catalonië onder Spanje valt, is de Spaanse vlag ook hun vlag. En de premier ook hun premier en dat geldt ook voor de koning. Wees er juist trots op dat je samen met je landgenoten mag protesteren en een vuist kunt maken tegen terreur. Juist in Spanje, met hun geschiedenis van de ETA. Hopelijk wordt dit zelfs wereldwijd opgepikt en gaat ieder land dit organiseren.

  1. Ja Els met vele dingen akkoord met u en dit voor 100%.
   Wat de Catalanen betreft begrijp ik hun wel, ze willen nu eenmaal af van die monarchie.
   Ze zijn ook al jaren de melkkoe van Spanje en dit zijn ze wel meer dan beu.
   Hier zijn er wel uitzonderlijke omstandigheden.
   Dat er moet samengewerkt worden dat is zeker en hiervoor mogen ze (moeten eigenlijk) hun trots opzij zetten en inderdaad samenwerken net zoals alle andere landen dit doen die ook niet altijd aan hetzelfde zeel trekken maar voor terrorisme ligt dit wel anders en werken ze goed samen of zo goed als. Hopelijk zit iedereen op dezelfde golflengte wat terrorisme betreft want samen is sterker.
   En inderdaad, maak samen een vuist tegen terreur! In ieder land! Groot gelijk!!

 2. Goed zo!
  Zeker een mooi eerbetoon voor de slachtoffers!!!!!!1
  Of demonstreren helpt weet ik niet maar baat het niet dan schaadt het niet.
  Er is al op zovele plaatsen gedemonstreerd maar veel helpen doet het niet.
  Zolang de grenzen niet toe zijn, kom binnen en doe maar.
  ps. voor de azijnpissers : schaadt is met DT, kap op een ander en niet op ons!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken