skip to Main Content

Guardia Civil agenten zorgen voor de veiligheid bij de Vuelta a España

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – 128 agenten van de Guardia Civil hebben de speciale taak gekregen om tijdens de drie weken van de Ronde van Spanje, La Vuelta a España, voor de veiligheid van de renners en de toeschouwers te zorgen. Deze speciale eenheid, Unidad de Seguridad y Movilidad Vial, bestaat uit agenten uit verschillende eenheden en met verschillende specialiteiten. Zij geven leiding aan de andere territoriale eenheden van de Guardia Civil en de andere politiediensten doorheen het hele land.

Om hun taak uit te voeren hebben zij de beschikking over 1 helikopter, 58 motoren, 2 autobussen, 10 terreinvoertuigen, 2 bestelwagens, 1 rijdende werkplaats en 1 tankwagen voor de bevoorrading van brandstof.

Onder de taken van deze dienst behoren de wegveiligheid binnen het parcours van de Vuelta, een overzicht houden op de begeleidende ploeg voertuigen en de begeleidende media. Tot slot is de eenheid verantwoordelijk voor de openbare veiligheid in elke start- en stopplaats van de ronde.

De Ronde van Spanje is op zaterdag 19 augustus in Nimes Frankrijk begonnen met de tijdrit en op zondag een eerste etappe op Frans grondgebied. Op maandag 21 augustus komt de Ronde van Spanje dan ook echt naar Spanje waarbij deze op zondag 10 september in Madrid zal eindigen. De Ronde van Spanje is de grootste wielerronde van het land en een van de drie grote van Europa samen met de Tour in Frankrijk en de Giro in Italië.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het is de Ronde v. Spanje en het is nu zo, afgelasten is hier ook geen optie.
    Dat ook daar bescherming moet zijn is voor mij heel normaal.
    Kost wel een eurootje maar ja het is nu zo.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken