skip to Main Content
Opnieuw partij eieren met fipronil afkomstig uit Nederland gevonden in Catalonië

Opnieuw partij eieren met fipronil afkomstig uit Nederland gevonden in Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het agentschap Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) heeft een 50 kilo wegende partij eieren afkomstig uit Nederland in een vrachtwagen aangetroffen en geconstateerd dat deze besmet waren met fipronil. Deze vondst werd gedaan in Catalonië voorbij de grensovergang en is daarmee de tweede vondst van besmette eieren op Spaans grondgebied nadat eerder in augustus ook al besmette eieren werden gevonden in Baskenland.

Om precies te zijn gaat het niet om hele eieren maar om eierpoeder die o.a. gebruik wordt in de voedselindustrie. De besmette eieren of eierpoeder werd op tijd ontdekt, is de vrachtwagen niet uitgekomen en is niet verkocht waardoor er geen gevaar is geweest voor de volksgezondheid.

Op dit moment is Spanje gevrijwaard gebleven van besmette eieren maar op 11 augustus kwam er een grote partij besmette eieren via Frankrijk Spaans Baskenland binnen maar werd deze door de autoriteiten onderschept. In dat geval ging het om vloeibare eieren die voor de bereiding van eetwaren bedoeld waren. Daar komt dus nu de vondst van de eieren in de vorm van poeder in Catalonië bij. In beide gevallen zijn de besmette eieren niet bij de consument terecht gekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. ja de voedselveiligheid en gezondheid is heel belangrijk
  heb toch al één voordeel, ik eet geen vlees, die rotzooi moet ik helemaal niet, dus een eitje meer of minder zal mij geen kwaad doen denk ik maar groot gelijk hoor die sjoemelaars moeten eruit!

 2. Helemaal mee eens Harrie
  Laat die handelaren verplicht zelf hun besmette eieren eten!
  Liefst 100 stuks of meer per week.
  Koekje van eigen deeg.

 3. De voedsel veiligheid mag nooit in het gedrang komen, het gaat om gezondheid .
  Zij die hier lak aan hebben, en dat puur voor geld, aanpakken.
  De straffen kunnen niet streng genoeg zijn.
  Het maakt niet uit of je er veel van eet of weinig.
  Wij mogen niet uit het oog verliezen, dat er in sommige landen een tekort is.
  Om er dan op deze wijze mee om te gaan, is absurd.
  Bepaalde geld wolven, hebben nooit genoeg.
  Uitkleden dit soort lieden.

 4. ´t schijnt dat het toch geen kwaad kan, heb onlangs gelezen dat je vooraleer je ziek kan komen er een honderdtal zou moeten eten per week.
  heb het ook maar ergens gelezen, weet niet of dit klopt, de ene zegt het zo de ander dat, wat is het nu?
  weet iemand het wel?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken