skip to Main Content
Vrouw komt klem te zitten in de lift van een ziekenhuis in Sevilla en wordt onthoofd

Vrouw komt klem te zitten in de lift van een ziekenhuis in Sevilla en wordt onthoofd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – In het ziekenhuis van Sevilla heeft een waar drama plaatsgevonden nadat een vrouw werd onthoofd door een lift. Het ongelukkige voorval deed zich voor in het Virgen de Valme ziekenhuis in Sevilla toen de vrouw, die net haar derde kind op de wereld had gezet, op een rijdend bed verplaatst werd naar een andere afdeling toen het goed fout ging bij de lift.

Volgens de Spaanse media was de 26-jarige Spaanse vrouw in het ziekenhuis om haar baby op de wereld te zetten. Nadat het kind geboren was werd de vrouw van een afdeling op de tweede verdieping naar de derde verdieping gebracht. Bij de lift ging het echter verschrikkelijk mis toen het bed waarop ze lag klem kwam te zitten in de lift maar deze wel in werking trad. Uiteindelijk werd de vrouw onthoofd omdat het personeel er niet in slaagde de vrouw op tijd weg te krijgen uit de lift. Het ongeval deed zich voor rond 14.35 uur zondagmiddag.

De politie en autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de omstandigheden van deze verschrikkelijke dood waarbij o.a. gekeken zal worden naar wat er fout ging en of iemand er schuld aan heeft. Dat is belangrijk want buiten het feit dat de familie er uiteraard kapot van is, is men van plan om het ziekenhuis aan te klagen voor het verlies van de 26-jarige echtgenote, zus en dochter. De net op de wereld gezette baby maakt het goed.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. ik ben absoluut géén expert terzake, maar dat dit verschrikkelijk is weet ik wel. Ik werp niemand een steen, ben daar ook niet toe bevoegd; leef gewoon mee met alle betrokkenen.

 2. OMG Verschrikkelijk idee…. die dame mocht eerst stevig afzien om een kindje ter wereld te brengen en dan zelf nog zo aan je einde kolen
  Ocharme die familie…. hoe is het in s hemelsnaam mogelijk !

 3. Blijkbaar niet het eerste ongeval met lift. Paar weken geleden ook iets gelezen met een dodelijk ongeval met ee jong koppeltje een wand die moet zijn weggevallen waren ze tegen stonden dacht ik (ZIJN DE LIFTEN IN SPANJE WEL VEILIG? )

 4. Hier bestaan geen woorden voor. Wat een geluksdag moest zijn is een drama geworden voor de jonge vrouw, de echtgenoot, de kinderen en de ouders. Een babietje die al na een paar uren op de wereld zijn/haar mama moet verliezen.

 5. Hé Bert ………das grappig. Waar heb je gewerkt als liftmonteur ? Ikzelf heb namelijk ook van 1980 tot 1998 in de liftenbranche gewerkt als zelfstandige. Ik ben erg benieuwd of wij elkaar kennen daarom. Wat dit artikel betreft is een liftongeluk altijd triest en helaas vaak dodelijk. Zeker voor een net bevallen moeder. Persoonlijk denk ik dat deze lift geen kabinedeuren had en daardoor het bed tussen de achterwand en schachtwand is ‘opgewipt’ (vrachtlift) en als je dar tussen komt wordt je doodgedrukt. Meestal hangt er dan een grote sticker in de kabine om altijd naast het object (bed) te gaan staan en nooit erachter.

 6. Verschrikkelijk, Dit is voor de nabestaanden niet te verwerken om nog een normaal leven te leiden. Ik hoop dat ze kracht, hulp en steun krijgen
  Wat en hoe het gebeurd is kan ik niet van hieruit weten maar dat er geknoeid is en er een menselijke fout gemaakt is, dat is voor mij zeker.

 7. Er zitten meerdere beveiligingen op de kooideuren en op de schachtdeuren. Tenzij je ze doorverbind zou dit niet moeten kunnen gebeuren. Ze zeggen duidelijk de lift in werking treed hier twijfel ik aan. Als de rem zou falen zou de lift versneld kunnen bewegen zonder dat de deuren dicht hoeven te zijn. En bovendien zijn dit niet dingen die door keurende instantie gecontroleerd worden die controleren meer de veiligheidsonderdelen zoals de vang noodstop eindschakelaars vrije ruimte op de kooi. Verschrikkelijk jammer dat we nooit te horen zullen krijgen hoe het heeft kunnen gebeuren ik als liftmonteur zou dit graag willen weten.

  1. Bert, niet akkoord. Ik heb in een parking in het centrum van Brussel precies hetzelfde zien gebeuren bij een collega, gelukkig met enkel materiële schade. Hij reed een karretje met materiaal voor zich uit in een lift uit de jaren vijftig met enkele zwaaideur. Toen zijn karretje half binnen was schoot de lift plots omhoog en stopte pas toen het karretje helemaal klem kwam te zitten tussen de vloer van de liftkooi en de bovenrand van de schacht eur. Vrij indrukwekkend. Die oude liften zijn nog steeds in gebruik, ik zet er geen voet met in.

 8. Wat verschrikkelijk voor iedereen die hier bij betrokken is, ook het verplegend personeel. Wat een horrorscenario. Hier is iets goed fout gegaan. Liften zijn beveiligd, moeten voldoen aan de strengste eisen. Als de deuren niet gesloten zijn mag de lift niet in beweging komen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken