Staking cabinepersoneel Ryanair in Spanje gaat definitief door in september

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Staking cabinepersoneel Ryanair in Spanje gaat definitief door in september
Beeld: Ryanair

MADRID – Men heeft geprobeerd door middel van een bemiddelaar tot een oplossing te komen maar zowel de vertegenwoordiging van Ryanair als van de vakbonden van het Spaanse cabinepersoneel willen niet toegeven. Daarom gaat de 10 dagen durende staking in september van het cabinepersoneel van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij in Spanje definitief door.

Het cabinepersoneel van Ryanair Spanje gaat definitief op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 29 september in totaal 10 dagen het werk neerleggen tijdens stakingen. De reden van de nieuwe stakingen in Spanje bij Ryanair is het voorkomen van de sluiting van twee en mogelijk drie basissen in Spanje, te weten Gran Canaria en Tenerife op 1 januari 2020 en mogelijk ook Gerona. 

Volgens de vakbonden in Spanje zullen door de sluitingen alleen in Spanje al 350 banen bij het cabinepersoneel verloren gaan en zullen zo’n 150 piloten zonder baan komen te zitten. Men heeft tijdens een zeven uur durende bijeenkomst waarbij Ryanair, de vakbonden Sitcpla en USO en bemiddelaars van de Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje (Sima) bij elkaar kwamen nog geprobeerd tot een overeenkomst te komen om de stakingen te voorkomen maar daar slaagde men niet in.

De staking zit eraan te komen op 10 verschillende dagen in Spanje. De reden is dus de sluiting van twee basissen op Tenerife en Gran Canaria en wellicht ook in Gerona. Dat wil niet zeggen dat Ryanair niet meer op deze vliegvelden gaat vliegen maar er zullen geen vliegtuigen gestationeerd staan. Iets soortgelijks gebeurde in 2018 in Eindhoven.

Ryanair had vanwege de tegenvallende omzet al eerder aangekondigd 500 piloten en 400 cabine personeelsleden te ontslaan en eventueel basissen te sluiten. De reden daarvoor is dat er problemen zijn met de nieuwe Boeing 737 MAX vliegtuigen, er minder winst wordt gemaakt en de gevolgen van een mogelijke Brexit. 

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.