Search
menu
Search

Veel wateroverlast door noodweer in provincie Alicante

Oeps ... foto ontbreekt!

Veel wateroverlast door noodweer in provincie Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het in de provincie Alicante enorm geregend en stormde het flink met harde windvlagen. In de Vega Baja regio is tot 114 liter/m2 regenwater gemeten waardoor diverse wegen moesten worden afgesloten en sommige stranden flink beschadigd raakten of gesloten moesten worden vanwege de kwaliteit van het zeewater waar veel troep in lag. 

Terwijl diverse stranden in Guardamar, Torrevieja, Orihuela Costa en Pilar de la Horadada schade opliepen door de enorme regenval, moest het Playa del Postiguet in Alicante gesloten worden vanwege de kwaliteit van het zeewater en probeerden veel mensen hun personenwagens van ondergelopen parkeerplaatsen en uit garages bij het Playa de San Juan strand te halen.

De plaatsen waar de meeste regen viel waren Rojales, Ciudad Quesada (Rojales), het zuiden van Guardamar en San Miguel de Salinas waar tussen de 90 en 114 liter/m2 werd geregistreerd. In Torrevieja heeft men ook last gehad van de enorme wind waardoor veel bomen omwaaiden en takken afbraken. Men zal daar hard moeten werken om alles in orde te hebben voor de start van de La Vuelta wielerronde die aanstaande zaterdag daar zal beginnen.

In de stad Alicante werd zelfs een record gevestigd want nooit tevoren werd er op een zomerdag (juni, juli, augustus) zoveel regenwater geregistreerd met dit jaar 86,8 liter/m2. Deze hoeveelheid kwam tussen 2 en 8 uur woensdagnacht naar beneden waarbij tussen 03.30 en 04.40 uur alleen al 41,2 liter/m2 werd geregistreerd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?