Veel wateroverlast door noodweer in provincie Alicante

Veel wateroverlast door noodweer in provincie Alicante
Beeld: Diario Información

ALICANTE – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het in de provincie Alicante enorm geregend en stormde het flink met harde windvlagen. In de Vega Baja regio is tot 114 liter/m2 regenwater gemeten waardoor diverse wegen moesten worden afgesloten en sommige stranden flink beschadigd raakten of gesloten moesten worden vanwege de kwaliteit van het zeewater waar veel troep in lag. 

Terwijl diverse stranden in Guardamar, Torrevieja, Orihuela Costa en Pilar de la Horadada schade opliepen door de enorme regenval, moest het Playa del Postiguet in Alicante gesloten worden vanwege de kwaliteit van het zeewater en probeerden veel mensen hun personenwagens van ondergelopen parkeerplaatsen en uit garages bij het Playa de San Juan strand te halen.

De plaatsen waar de meeste regen viel waren Rojales, Ciudad Quesada (Rojales), het zuiden van Guardamar en San Miguel de Salinas waar tussen de 90 en 114 liter/m2 werd geregistreerd. In Torrevieja heeft men ook last gehad van de enorme wind waardoor veel bomen omwaaiden en takken afbraken. Men zal daar hard moeten werken om alles in orde te hebben voor de start van de La Vuelta wielerronde die aanstaande zaterdag daar zal beginnen.

In de stad Alicante werd zelfs een record gevestigd want nooit tevoren werd er op een zomerdag (juni, juli, augustus) zoveel regenwater geregistreerd met dit jaar 86,8 liter/m2. Deze hoeveelheid kwam tussen 2 en 8 uur woensdagnacht naar beneden waarbij tussen 03.30 en 04.40 uur alleen al 41,2 liter/m2 werd geregistreerd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

12
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Edwin

Hoorde net van noodweer in Spanje. Vriendin van mij zou vandaag (laat op de avond) terugvliegen uit Alicante. Laat mij net weten niet zeker te zijn van terugvlucht door noodweer daar.

Herman

ik heb kennis gemaakt met deze site, DANK U voor de info , er zijn niet veel sites waar je info vind over hondenstranden .
iemand die een hond heeft houd van het dier en verzorgt het, hij neemt het ook graag mee, ook op het strand .
prachtig van Torrevieja dat zij TWEE hondenstranden hebben .

Guido

Interessant en “mooie” althans heel verduidelijkende beelden erbij. Bedankt.
Sorry voor wie er last van had. En dergelijke subtropische regens hebben jammer genoeg niet de tijd om de grond in te trekken.

Koos

Mensen mensen niet reageren op die taal TROLLEN dat vinden ze enkel maar prachtig, volgende keer gewoon helemaal niet op in gaan.

don juan

inderdaad je heb gelijk zal het niet meer doen

Bert Hertsenberg

Woensdagnacht of dinsdagnacht????

don juan

zeikerd wees blij dat dat mens nieuws voor je brengt

Eddy

Bert zielig van u.Blij dat het DINSDAG nacht eens flink geregend heeft na de lange droogte.Dieren en planten zullen tevreden zijn.

Bert Hertsenberg

Woensdagnacht of was het dinsdagnacht????

Frank usmustang@gmail.com

staat duidelijk de nacht tussen dinsdag en woensdag

Hummeling

Wat maakt het uit welke nacht als je naar buiten heb gekeken kon je zien dat het regende weet je hoe je zo iemand noemd azijn p…ers

Tjanne

Als Spanjeliefhebber(Almuñecar)lees ik altijd graag je berichtgeving,waarvoor dank.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.