menu: rubrieken, zoeken & meer

LoveIsNotTourism en langeafstandsrelaties nu ook in Spanje geaccepteerd

LoveIsNotTourism en langeafstandsrelaties nu ook in Spanje geaccepteerd
Beeld: 123rf

LoveIsNotTourism en langeafstandsrelaties nu ook in Spanje geaccepteerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse autoriteiten hebben eindelijk geluisterd naar de #LoveIsNotTourism beweging die opkomt voor koppels met langeafstandsrelaties die door gesloten grenzen al maanden van elkaar gescheiden zijn. Op de sociale media is de hashtag #LoveIsNotTourism en #LoveIsEssential aan een sterke groei bezig en de geliefden vragen meer aandacht voor hun situatie. Spanje heeft nu ook geluisterd maar maakt het de koppels niet makkelijk.

Vanwege het coronavirus zijn er duizenden koppels met verschillende nationaliteiten die al maanden fysiek van elkaar gescheiden zijn. Ze worden gescheiden door landsgrenzen. Omdat ze ongehuwd zijn en/of omdat sommige grenzen nog gesloten zijn, kunnen ze elkaar op dit moment niet bezoeken.

In verschillende landen heeft men al geluisterd naar de langeafstandsgeliefden zoals in Nederland, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, IJsland, Oostenrijk, Zwitserland, Finland, Duitsland en Frankrijk. Spanje voegt zich nu in het rijtje van slechts 11 landen die hebben geluisterd naar de #LoveIsNotTourism beweging.

De problemen doen zich niet voor binnen de Europese Unie en Schengenlanden want daar zijn minder reisbeperkingen maar als een van de partners niet binnen de EU/Schengenlanden woont wordt het reizen vanwege de beperkingen en restricties al veel moeilijker en in veel gevallen onmogelijk.

Spanje is nu het 11e land geworden dat koppels van verschillende nationaliteiten toestaat om elkaar te ontmoeten. Maar deze koppels moeten wel kunnen bewijzen dat ze geliefden zijn. 

Zo moeten er vliegtickets en notariële aktes getoond worden om de echtheid van de relatie te bewijzen. De koppels moeten daarnaast bewijzen dat ze een stabiele en langdurige relatie hebben en/of de wens om te trouwen en diverse andere eisen die in een Tweet van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het onderstaande overzicht omschreven worden.