Search
menu
Search

130 Guardia Civil agenten en 80 voertuigen begeleiden de Ronde van Spanje na start in Utrecht

130 Guardia Civil agenten en 80 voertuigen begeleiden de Ronde van Spanje na start in Utrecht
Beeld: Guardia Civil / web

130 Guardia Civil agenten en 80 voertuigen begeleiden de Ronde van Spanje na start in Utrecht

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Vuelta a España wielerronde is op 19 augustus in Utrecht begonnen en na een bezoek aan ‘s Hertogenbosch en Breda zal op 23 augustus de Ronde van Spanje ook daadwerkelijk in Spanje gereden worden vanaf etappe 4 tussen Vitoria-Gasteiz en Laguardia. Net zoals elk jaar heeft de speciale afdeling Unidad de Movilidad y Seguridad Vial (UMSV) van de Guardia Civil weer honderden agenten en tientallen voertuigen  paraat staan om de wielrenners, het konvooi te begeleiden door Spanje.

De 77e editie van de Vuelta a España is op 19 augustus in Nederland gestart maar zal pas vanaf 23 augustus in Spanje gereden worden. Vanaf dat moment is de Guardia Civil de verantwoordelijke politieafdeling om de Ronde van Spanje in goede banen te laten verlopen.  

De Unidad de Movilidad y Seguridad Vial (UMSV) werd in de jaren 90 speciaal opgericht om ondersteuning en veiligheid te bieden in de Vuelta Ciclista a España. In 2022 bestaat deze uit 130 agenten met in totaal 80 voertuigen waaronder 59 motoren, 3 personenwagens, 5 bestelbussen, 1 vrachtwagen en 1 helicopter.

De Guardia Civil meldt op de eigen website in een persbericht dat de wielrenners weliswaar 3.280,5 kilometer afleggen, de Guardia Civil agenten zullen meer dan 12.000 kilometer afleggen tussen etappes en ritten tijdens de Ronde van Spanje.

lavueltaholanda
Op 19 augustus start de 77e Vuelta a España wielerronde in Nederland
Op vrijdag 19 augustus start de Vuelta a España 2022 met de Gran Salida in Utrecht en eindigt deze 3.280 km later op 11 september in Madrid waarmee de 77e Ronde van Spanje weer op het oorspronkelijke schema zit.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?