skip to Main Content
Het is weer mogelijk om de Caminito del Rey wandeling te reserveren

Het is weer mogelijk om de Caminito del Rey wandeling te reserveren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito8MÁLAGA – Sinds enkele dagen is het weer mogelijk om een felbegeerd plaatsje te reserveren om de inmiddels wereldbekende wandeling Caminito del Rey te lopen. Het is mogelijk om plaatsen te reserveren voor de komende drie maanden, dat wil zeggen oktober, november en december. Wees er echter wel snel bij want vol is vol en op het moment van schrijven was er al bijna niets meer vrij.

Sinds dat het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld werd geopend op 28 maart 2015 is het een gekkenhuis met de reserveringen voor de Caminito del Rey. Om de zoveel tijd zet de organisatie van het wandelpad de reserveringen open voor de komende drie maanden. Meestal gaan de reserveringen daarna snel en zijn de dagen snel weer volgeboekt. Ook in dit geval zal het weer snel gaan en als je geen plaatsje bemachtigd dit keer dan moet je weer wachten tot half december om voor de komende drie maanden te kunnen reserveren.

Zoals al eerder aangegeven op SpanjeVandaag zal de wandeling over de Caminito del Rey tot tenminste tot eind maart 2016 gratis blijven waarna het pad wellicht nog alleen tegen betaling te bewandelen zal zijn. Vanaf april 2016 zal de wandeling de liefhebbers 6 euro gaan kosten, geld wat besteedt zal worden aan het onderhoud van het houten 4 kilometer lange wandelpad en de installaties daaromheen. Eigenlijk was men altijd al van plan om entreegeld te gaan heffen maar er werd besloten om de eerste zes maanden gratis te maken, iets was steeds verlengd werd tot maart 2016.

Mocht je ook dit keer weer geen plaatsje bemachtigen om het wandelpad te gaan wandelen, dan kun je nog altijd vanuit je luie stoel via Google Streetview genieten van de mooie en spannende wandeling. Uiteraard niet helemaal hetzelfde als de echte ervaring maar toch leuk om eens te bekijken. Lees hier alles over de Google Streetview wandeling.

Lees meer over de Caminito del Rey via deze link of bezoek de officiële website van de Caminito del Rey om te kijken of je nog een plaatsje kunt bemachtigen voor de komende drie maanden via deze link. Sterkte en mocht het niet lukken geef de hoop niet op, vanaf half december zal het weer mogelijk zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken