skip to Main Content
Spanje staat wereldwijd op de vierde plaats wat betreft boekingen via Airbnb

Spanje staat wereldwijd op de vierde plaats wat betreft boekingen via Airbnb

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tussen begin juni en eind augustus van dit jaar boekten 3,8 miljoen mensen een overnachting in Spanje via de website van Airbnb. Een 30% van dat aantal waren Spanjaarden die in eigen land een accommodatie zochten maar ook het aantal buitenlandse bezoekers is ook dit jaar weer gestegen ten opzichte van vorig jaar. De Spanjaarden maakten ook veel gebruik van Airbnb om een accommodatie in het buitenland te zoeken waarbij Londen en Cuba de favorieten waren.

3,8 miljoen vakantiegangers boekten een overnachting in Spanje via het online verhuurplatform Airbnb. Met die cijfers staat Spanje nu wereldwijd op de vierde plaats en binnen Europa op de derde plaats. Van alle reserveringen die Airbnb tussen 1 juni en 31 augustus dit jaar ontving was 30% afkomstig uit Spanje zelf terwijl er ongeveer 1,9 miljoen reserveringen afkomstig waren uit het buitenland.

Volgens de cijfers die Airbnb afgelopen dinsdag bekend maakte staat Spanje op de zevende plaats wat betreft mensen die reserveerden en in eigen land op vakantie gingen, een positie die Spanje binnen Europa op de vierde plaats heeft. Men kan dus wel zeggen dat, ondanks alle problemen in grote steden zoals Barcelona, Valencia, Málaga en Palma de Mallorca, de Spanjaarden ook veel gebruik maken van Airbnb om in eigen land en daarbuiten een goedkope accommodatie te zoeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken