skip to Main Content
Transavia gaat het aantal vluchten in 2018 tussen Alicante en Amsterdam uitbreiden naar 18 per week

Transavia gaat het aantal vluchten in 2018 tussen Alicante en Amsterdam uitbreiden naar 18 per week

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Goed nieuws voor alle Nederlanders die naar de Costa Blanca vliegen of vice versa van de Costa Blanca naar Nederland reizen. Transavia gaat het aantal wekelijkse vluchten uitbreiden van de huidige 17 naar de toekomstige 18. Daarnaast komen er nieuwe routes bij naar o.a. Eindhoven en Sevilla en wordt het vliegveld van Almería verbonden met Rotterdam. De nieuwe vluchten gaan van start op 25 maart 2018 en duren voorlopig tot 27 oktober dat jaar.

Transavia gaat twee nieuwe routes beginnen van/naar het vliegveld van Alicante, te weten naar de zuid Spaanse stad Sevilla welke drie keer per week op de dinsdag, donderdag en zondag zal worden aangevlogen. Op diezelfde dagen komt er ook een verbinding tussen Alicante en het vliegveld van Eindhoven.

Daarnaast zal de huidige route tussen Alicante en Amsterdam uitgebreid gaan worden van de huidige 17 naar de toekomstige 18 vluchten, een meer dus. Ook in Barcelona zullen er meer verbindingen komen naar Amsterdam met een totaal van 17 en 13 vanaf/naar het vliegveld van Girona aan de Costa Brava, vier meer dan dit jaar. Ook het vliegveld Reus aan de Costa Dorada zal weer met Transavia te bevliegen zijn in 2018 met 2 wekelijkse vluchten, hetzelfde aantal als dit jaar.

Vanaf 4 april 2018 zal er ook een verbinding komen tussen het vliegveld van Rotterdam en Almería met 4 vluchten per week op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Deze verbinding komt bovenop de route tussen Amsterdam en Almeria die al operatief is.

Voor diegene die in Spanje wonen en naar Parijs willen vliegen en dat graag met Transavia doen is dat binnenkort vaker mogelijk met 24 keer per week vanaf Madrid, 12 keer vanaf Málaga en 18 keer vanaf Sevilla.

Op dit moment vliegt Transavia naar/vanaf 17 Spaanse vliegvelden waarbij er in 2018 wekelijks 335 vluchten zullen zijn waarbij de Nederlandse vliegvelden Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen worden aangevlogen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Weet iemand wanneer de KLM vluchten van Amsterdam – Alicante (zomer 2018) boekbaar worden?

 2. Afgelopen woensdag de prijzen gehad van Transavia voor komende zomer. Weliswaar een reis uitgezocht naar Portugal, maar hoop dat ik het toch mag zeggen…. De tickets van Transavia zijn verschrikkelijk duur tijdens, in dit geval, de meivakantie 2018. Vanaf Amsterdam naar Faro, 2 personen, standaard stoel en 20 kilo bagage kost ons € 898,00. Vliegen we vanaf Rotterdam zelfs € 1059,00. Dus even gekeken bij onze zuiderburen: Vanaf Brussel naar Faro, ook weer met z’n 2-en, 23 kilo bagage en standaardstoel totaal € 477,00. Ja je leest het goed ruim € 400 goedkoper. OK, we moeten er naar toe rijden, kost ons € 20. En parkeren kost ons zo’n € 100. Maar dan nog scheelt het veel, heel veel geld. Voor ons geen Transavia.

  1. Het is heel simpel. Transavia is een gedegen bedrijf en dat kan zich deze prijzen kennelijk permitteren, want anders zouden ze toch geen klanten hebben?
   Juist in de populaire meivakantie kan dat verschil oplopen. En vooral Rotterdam is zeer favoriet! De fijnste luchthaven van Nederland, wat mij betreft.

 3. Jammer dat de vliegtickets tijdens vakantie voor gezinnen met kinderen
  zo duur moeten zijn die graag dan bij opa en oma op vakantie willen komen
  Wat helaas voor de meeste gezinnen niet op te brengen is.
  Transavia doe daar eens wat aan jullie zouden veel gezinnen gelukkig maken.

 4. Ik krijg regelmatig mail over reisverzekering, Is het niet zo dat het niet geld voor Nederlanders die in Spanje wonen zoals in het verleden.Ik heb jaren premie betaald! Later bleek dat de verzekering niet voor Nederlanders in Spanje was.Ik heb gemaild maar NOOIT antwoord gekregen.Mijn vraag stuur mij AUB geen mails meer over reisverzekeringen die niet uitbetalen aan Nederlanders die in Spanje wonen.mvg.Rpvan Heijningen.

 5. Redactie, niet alleen Nederlanders,maar ook Belgen gaan over Nederland. Wij bijvoorbeeld vliegen van Eindhoven naar Alicante, nu met Ryanair maar als die vluchten blijven schrappen, zullen wij toch misschien transavia nemen. Eens íets anders. 😃

 6. De vluchten van Amsterdam naar Almeria zijn geschrapt in de nieuwe dienstregeling. C.q. naar Rotterdam verplaatst. Dus geen uitbreiding maar verslechtering wat ons betreft.

  1. Ja, Schiphol zit vol, dus logisch dat er meer naar RTM komt. Zoals er later ook meer naar Lelystad gaat. Misschien heeft u daar dan wat aan?

 7. wy wonen in spanje,en onze kinderen in holland ze vinden het super om meer te vliegen naar ons toe

 8. Keurig bedrijf dit, kan het van harte aanbevelen. Iedereen is welkom, ook rolstoelpassegiers en andere mindervaliden. Ook heel prettig om vanaf Rotterdam te vliegen. Een aanrader.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken