skip to Main Content
Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger
Diario Información

Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger

ALICANTE – De inwoners van de door de overstromingen getroffen stad Orihuela en de omgeving in de Vega Baja regio in het zuiden van de provincie Alicante hebben deze vrijdag emotioneel en massaal afscheid genomen van de Unidad Militar de Emergencias (UME) ofwel de militaire noodsituatie-eenheid.

Om te helpen met de werkzaamheden tijdens de overstromingen had de UME meer dan 500 militairen naar de getroffen gebieden gestuurd om te helpen met evacuaties, het zoeken naar personen en dieren, aanleggen van dijken of het openen van rivieroevers.

Met veel en luid applaus, posters en spandoeken en emotionele tranen hebben honderden inwoners van Orihuela en omgeving afscheid genomen van de UME militairen die de Vega Baja regio hebben verlaten.

Klik op de foto voor een groter beeld / Foto’s: Diario Información

Wat is de UME

De militaire noodsituatie-eenheid (Unidad Militar de Emergencias) is een tak van de Spaanse strijdkrachten die verantwoordelijk is voor rampenbestrijding in met name Spanje en indien nodig in het buitenland. Het is de nieuwste tak van de Spaanse strijdkrachten opgericht op 11 april 2006.

Taken UME  

 • Interventie tijdens noodsituaties die hun oorsprong hebben in natuurlijke gevaren zoals overstromingen, aardbevingen, aardverschuivingen, grote sneeuwstormen en andere ongunstige weersomstandigheden.
 • Interventie tegen bosbranden.
 • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van technologische gevaren; waaronder chemische, nucleaire, radiologische en biologische gevaren
 • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van terroristische aanslagen of ongeoorloofde of gewelddadige handelingen met inbegrip van die handelingen tegen belangrijke infrastructuur, gevaarlijke installaties of met nucleaire, biologische, radiologische of chemische producten.
 • Interventie tijdens milieuverontreinigende situaties.
 • Interventie tijdens elke andere door de premier van Spanje passend geachte noodsituatie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Prachtig om te zien dat de mensen dankbaar zijn dat ze geholpen worden..Kan van véél vluchtelingen spijtig genoeg niet gezegd worden al hoe wel ze alles gratis krijgen.

 2. Geweldig werk! Jammer dat Spanje niets van Europa hoort! Onze hele weg moet door het water gerestaureerd worden en dat voor eigen kosten! Volgens de gemeente Daya Vieja ons eigendom! En wij zijn al behoorlijk gedupeerd ! Natuurlijk niet in verhouding met boeren arme mensen enz maar toch…… vr gr Elske

  1. Als er in Nederland zware overstromingen zijn, kijk regelmatig Limburg etc. of in andere landen, is dan ook het eerste dat men roept? ¨Waar is Europa¨?
   Spanje krijgt genoeg en zeer veel EU subsidies en als het nodig is, kan men echt wel aankloppen in Brussel, maar voor het moment speelt dat niet dus.
   Zover ik weet zijn delen uitgeroepen tot rampgebied, dat geeft je dus toegang tot bepaalde overheidsfondsen, aangezien vaak de normale verzekering niets uitkeren gaat, omdat dit onder het kopje ¨natuurramp¨ valt, dat valt buiten de dekking.
   Jij zal dus via een procedure je schade kenbaar moeten maken en dan aanvragen of je valt onder de rampgebied regeling.
   Veel geluk daarmee, want die molen draait zeer en zeer langzaam.
   Vraag dat maar aan mensen die jaren geleden bij Coin en Mijas alles kwijt raakten door een enorme bosbrand.
   Hoe het ook zij, ik wens je veel sterkte, maar wijs niet gelijk naar Europa, want er zijn binnen Spanje dus wegen om je geld te krijgen.

  1. Uitermate nare reactie uwerzijds “ Rob “! Als u wat wilt met uw onverwerkt verleden is dit niet de plek! Deze mannen en vrouwen zijn helden, redders in de nood! Of u dat nu aanstaat of niet zal daaraan niets afdoen!!

   1. Jan: dan moet je ook consequent zijn en over de reactie hierboven aangaande vluchtelingen ook ageren: namelijk dat dit hier niet ter zake doet!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken