Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

ALICANTE – De inwoners van de door de overstromingen getroffen stad Orihuela en de omgeving in de Vega Baja regio in het zuiden van de provincie Alicante hebben deze vrijdag emotioneel en massaal afscheid genomen van de Unidad Militar de Emergencias (UME) ofwel de militaire noodsituatie-eenheid.

Om te helpen met de werkzaamheden tijdens de overstromingen had de UME meer dan 500 militairen naar de getroffen gebieden gestuurd om te helpen met evacuaties, het zoeken naar personen en dieren, aanleggen van dijken of het openen van rivieroevers.

Met veel en luid applaus, posters en spandoeken en emotionele tranen hebben honderden inwoners van Orihuela en omgeving afscheid genomen van de UME militairen die de Vega Baja regio hebben verlaten.

Wat is de UME

De militaire noodsituatie-eenheid (Unidad Militar de Emergencias) is een tak van de Spaanse strijdkrachten die verantwoordelijk is voor rampenbestrijding in met name Spanje en indien nodig in het buitenland. Het is de nieuwste tak van de Spaanse strijdkrachten opgericht op 11 april 2006.

Taken UME  

  • Interventie tijdens noodsituaties die hun oorsprong hebben in natuurlijke gevaren zoals overstromingen, aardbevingen, aardverschuivingen, grote sneeuwstormen en andere ongunstige weersomstandigheden.
  • Interventie tegen bosbranden.
  • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van technologische gevaren; waaronder chemische, nucleaire, radiologische en biologische gevaren
  • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van terroristische aanslagen of ongeoorloofde of gewelddadige handelingen met inbegrip van die handelingen tegen belangrijke infrastructuur, gevaarlijke installaties of met nucleaire, biologische, radiologische of chemische producten.
  • Interventie tijdens milieuverontreinigende situaties.
  • Interventie tijdens elke andere door de premier van Spanje passend geachte noodsituatie.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

13
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Femke

een dikke proficiat voor deze helden ¡¡¡¡
Je moet het maar doen `¡¡¡¡¡¡

Eddy

Prachtig om te zien dat de mensen dankbaar zijn dat ze geholpen worden..Kan van véél vluchtelingen spijtig genoeg niet gezegd worden al hoe wel ze alles gratis krijgen.

Elske

Geweldig werk! Jammer dat Spanje niets van Europa hoort! Onze hele weg moet door het water gerestaureerd worden en dat voor eigen kosten! Volgens de gemeente Daya Vieja ons eigendom! En wij zijn al behoorlijk gedupeerd ! Natuurlijk niet in verhouding met boeren arme mensen enz maar toch…… vr gr Elske

Rob

Omdat Spanje geen hulp gevraagd heeft aan andere landen. Daarom.

Juan74

Als er in Nederland zware overstromingen zijn, kijk regelmatig Limburg etc. of in andere landen, is dan ook het eerste dat men roept? ¨Waar is Europa¨? Spanje krijgt genoeg en zeer veel EU subsidies en als het nodig is, kan men echt wel aankloppen in Brussel, maar voor het moment speelt dat niet dus. Zover ik weet zijn delen uitgeroepen tot rampgebied, dat geeft je dus toegang tot bepaalde overheidsfondsen, aangezien vaak de normale verzekering niets uitkeren gaat, omdat dit onder het kopje ¨natuurramp¨ valt, dat valt buiten de dekking. Jij zal dus via een procedure je schade kenbaar moeten… Lees verder »

sonia.declercq@gmail.com

Mooi dankgebaar aan de redders.

Rob

Ja, heel mooi. In Catalonië waren ze een paar jaar geleden een stuk minder hartelijk.

jm

En terecht,waarom zou je hartelijk zijn tegen mensen die vinden dat je minderwaardig bent aan hen??

Sabine

Oh… maar ze accepteerden wel de hulp?

Jan, Ondara

Uitermate nare reactie uwerzijds “ Rob “! Als u wat wilt met uw onverwerkt verleden is dit niet de plek! Deze mannen en vrouwen zijn helden, redders in de nood! Of u dat nu aanstaat of niet zal daaraan niets afdoen!!

Rob

Volgens mij schreef ik juist dat ik het heel mooi vond. En dat vind ik ook, net als de dankbaarheid van de mensen.

Martin

Jan: dan moet je ook consequent zijn en over de reactie hierboven aangaande vluchtelingen ook ageren: namelijk dat dit hier niet ter zake doet!

Peter

Mooi!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.