menu: rubrieken, zoeken & meer

Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger

Oeps ... foto ontbreekt!

Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De inwoners van de door de overstromingen getroffen stad Orihuela en de omgeving in de Vega Baja regio in het zuiden van de provincie Alicante hebben deze vrijdag emotioneel en massaal afscheid genomen van de Unidad Militar de Emergencias (UME) ofwel de militaire noodsituatie-eenheid.

Om te helpen met de werkzaamheden tijdens de overstromingen had de UME meer dan 500 militairen naar de getroffen gebieden gestuurd om te helpen met evacuaties, het zoeken naar personen en dieren, aanleggen van dijken of het openen van rivieroevers.

Met veel en luid applaus, posters en spandoeken en emotionele tranen hebben honderden inwoners van Orihuela en omgeving afscheid genomen van de UME militairen die de Vega Baja regio hebben verlaten.

Wat is de UME

De militaire noodsituatie-eenheid (Unidad Militar de Emergencias) is een tak van de Spaanse strijdkrachten die verantwoordelijk is voor rampenbestrijding in met name Spanje en indien nodig in het buitenland. Het is de nieuwste tak van de Spaanse strijdkrachten opgericht op 11 april 2006.

Taken UME  

  • Interventie tijdens noodsituaties die hun oorsprong hebben in natuurlijke gevaren zoals overstromingen, aardbevingen, aardverschuivingen, grote sneeuwstormen en andere ongunstige weersomstandigheden.
  • Interventie tegen bosbranden.
  • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van technologische gevaren; waaronder chemische, nucleaire, radiologische en biologische gevaren
  • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van terroristische aanslagen of ongeoorloofde of gewelddadige handelingen met inbegrip van die handelingen tegen belangrijke infrastructuur, gevaarlijke installaties of met nucleaire, biologische, radiologische of chemische producten.
  • Interventie tijdens milieuverontreinigende situaties.
  • Interventie tijdens elke andere door de premier van Spanje passend geachte noodsituatie.