Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Inwoners Orihuela nemen emotioneel en massaal afscheid van het leger

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De inwoners van de door de overstromingen getroffen stad Orihuela en de omgeving in de Vega Baja regio in het zuiden van de provincie Alicante hebben deze vrijdag emotioneel en massaal afscheid genomen van de Unidad Militar de Emergencias (UME) ofwel de militaire noodsituatie-eenheid.

Om te helpen met de werkzaamheden tijdens de overstromingen had de UME meer dan 500 militairen naar de getroffen gebieden gestuurd om te helpen met evacuaties, het zoeken naar personen en dieren, aanleggen van dijken of het openen van rivieroevers.

Met veel en luid applaus, posters en spandoeken en emotionele tranen hebben honderden inwoners van Orihuela en omgeving afscheid genomen van de UME militairen die de Vega Baja regio hebben verlaten.

Wat is de UME

De militaire noodsituatie-eenheid (Unidad Militar de Emergencias) is een tak van de Spaanse strijdkrachten die verantwoordelijk is voor rampenbestrijding in met name Spanje en indien nodig in het buitenland. Het is de nieuwste tak van de Spaanse strijdkrachten opgericht op 11 april 2006.

Taken UME  

  • Interventie tijdens noodsituaties die hun oorsprong hebben in natuurlijke gevaren zoals overstromingen, aardbevingen, aardverschuivingen, grote sneeuwstormen en andere ongunstige weersomstandigheden.
  • Interventie tegen bosbranden.
  • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van technologische gevaren; waaronder chemische, nucleaire, radiologische en biologische gevaren
  • Interventie tijdens noodsituaties als gevolg van terroristische aanslagen of ongeoorloofde of gewelddadige handelingen met inbegrip van die handelingen tegen belangrijke infrastructuur, gevaarlijke installaties of met nucleaire, biologische, radiologische of chemische producten.
  • Interventie tijdens milieuverontreinigende situaties.
  • Interventie tijdens elke andere door de premier van Spanje passend geachte noodsituatie.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.