menu: rubrieken, zoeken & meer

Catalonië opent nu ook het nachtleven. Hoe is dat in andere Spaanse regio’s?

Catalonië opent nu ook het nachtleven. Hoe is dat in andere Spaanse regio’s?
Beeld: Europa Press

Catalonië opent nu ook het nachtleven. Hoe is dat in andere Spaanse regio’s?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De regionale overheid van Catalonië heeft uiteindelijk toch besloten de nachtzaken toe te staan om open te gaan. Maar dat mogen ze alleen tot 3 uur ‘s nachts en buiten op de terrassen. Daarnaast mogen restaurants ook een half uur langer open zijn en sluiten om 1 uur in plaats van 0.30 uur. Daarmee volgt de Generalitat de Catalunya het voorbeeld van andere regio’s waar het nachtleven al geopend is.

Vanaf donderdag 23 september mogen de nachtclubs en discotheken in Catalonië weer open nadat deze op 9 juli dit jaar hun deuren moesten sluiten. Dat mag echter alleen nog buiten op terrassen terwijl binnenruimtes gesloten moeten blijven. De nachtlokalen mogen tot 3 uur ‘s nachts open zijn.

Deze beslissing heeft de Generalitat de Catalunya genomen omdat de corona-incidentie flink gedaald is naar 104 besmettingen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd. Daarnaast zijn er steeds minder besmettingen en is het aantal ziekenhuispatiënten gedaald terwijl het aantal volledig gevaccineerden is gestegen. 

In eerste instantie was het de bedoeling dat het nachtleven op 15 oktober open zou gaan maar dat is dus nu met drie weken vervroegd. De regionale overheid van Catalonië wil ook graag een coronatoegangsbewijs hebben in de horeca, het nachtleven en bij evenementen maar op dit moment mag dat nog niet in Spanje.

Andere regio’s

Catalonië is de regio waar nu een versoepeling van de corona-maatregelen voor het nachtleven komt maar andere regionale overheden in Spanje hebben al het nachtleven geopend (informatie van TravelSafe.Spain.info ):

Andalusië // Het nachtleven in Andalusië mag tot 3 uur open zijn met 75 procent capaciteit en binnen 8 en buiten 10 personen aan tafels (zelfde als voor de reguliere horeca). Dansen is nog niet toegestaan.

Aragón // Het nachtleven in Aragón mag tot 3 uur open zijn met 50 procent capaciteit binnen en 100 procent buiten en binnen 6 en buiten 10 personen aan tafels. Dansen is nog niet toegestaan.

Asturië // Het nachtleven in Asturië mag tot 4 uur open zijn met binnen 6 personen en buiten 10 personen aan tafels. Dansen is nog niet toegestaan.

Baskenland // Het nachtleven is open tot 3 uur ‘s nachts met een capaciteit van 50 procent binnen en 75 procent buiten en maximaal 8 personen binnen en 12 personen buiten aan tafels.

Balearen // Het nachtleven op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera mag tot 2 uur open zijn met 50 procent capaciteit binnen en 100 procent buiten en binnen 6 en buiten 12 personen aan tafels. Dansen is nog niet toegestaan en nachtclubs en discotheken zijn vooralsnog gesloten binnen.

Canarische Eilanden // Het nachtleven op de Canarische Eilanden is afhankelijk van de situatie waarin deze zich verkeren met het regionale corona-stoplicht. Op alle eilanden mag het nachtleven open zijn tot 2 uur ‘s nachts, zonder te dansen, met registratie en beperkte capaciteit toegestane mensen.

Cantabrië // Het nachtleven is open in de hele regio tot 3 uur ‘s nachts en met 50 procent capaciteit. Klanten moeten aan tafels zitten met binnen 6 en buiten 10 personen.

Castilië en León // De openingstijden die gelden voor het nachtleven zijn die van voor de corona-pandemie maar wel met maximaal 50 procent binnen en 75 procent buiten aan capaciteit en maximaal 25 personen aan tafels

Castilla-La Mancha // Het nachtleven mag tot 3 uur open zijn met binnen 6 personen en buiten 10 personen aan tafels. Dansen is nog niet toegestaan. Maximale capaciteit binnen 75 procent en buiten 100 procent.

Catalonië // Het nachtleven mag (vanaf 23 september) tot 3 uur open zijn maar alleen de buitenruimtes en met beperkte capaciteit en zonder te dansen.

Extremadura // Het nachtleven mag in de hele regio open zijn tot 2 uur ‘s nachts met binnen 50 procent en buiten 100 procent aan capaciteit en binnen 6 en buiten 10 personen aan tafels. Dansen is nog niet toegestaan.

Galicië // In Galicië is het nachtleven open maar de capaciteit hangt af van de level waarin een gebied of stad zich bevindt. High level alleen 50 procent buiten; medium level 30 procent binnen en 50 procent buiten met registratie; low medium level 30 procent binnen en 100 procent buiten met registratie. Dansen is toegestaan.

Madrid regio // Het nachtleven mag tot 6 uur open zijn met binnen 75 procent en buiten 100 procent en maximaal 10 personen aan tafels.

Murcia regio // Het nachtleven mag open zijn tot 2 uur ‘s nachts maar met beperkte capaciteit, zonder mensen aan de bar, zonder dansen en maximaal 6 personen aan tafels. 

Navarra // Het nachtleven mag in Navarra tot 4.30 uur geopend zijn maar zonder dansen en zittend met maximaal 10 mensen aan tafels.

La Rioja // Het nachtleven in La Rioja is open tot 2 uur, zonder dansen en mensen aan de bar op 1,5 meter afstand. Capaciteit is gelimiteerd tot 50 procent.

Valencia regio // Het nachtleven is open tot 3 uur ‘s nachts met een capaciteit van 50 procent binnen en 100 procent buiten. Dansen is niet toegestaan en maximaal 8 personen binnen en 10 personen buiten aan tafels.

NOTA: Bovenstaande informatie is verzameld via diverse Spaanse kranten websites en de informatie die door Travelsafe.spain.info wordt vertsrekt. Klopt deze informatie niet of is deze niet volledig of correct, laat het ons weten.