De een vlucht voor het lava en de ander wil foto’s maken van vulkaanuitbarsting La Palma

De een vlucht voor het lava en de ander wil foto’s maken van vulkaanuitbarsting La Palma
Beeld: Europa Press

De een vlucht voor het lava en de ander wil foto’s maken van vulkaanuitbarsting La Palma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Terwijl honderden bewoners van het door de vulkaanuitbarsting en lavastromen getroffen gebied op het Canarische Eiland La Palma moeten vluchten voor de lava en het gevaar en daarbij huis en haard verliezen, zijn er ook honderden mensen die geïnteresseerd en nieuwsgierig als ‘ramptoerist’ naar de lave rijden om foto’s te maken en om het natuurfenomeen persoonlijk te aanschouwen. Al dat verkeer zorgt voor een grote chaos op de wegen.

Volgens het EU-satelliet-programma Copernicus heeft de lava op La Palma minstens een gebied van 103 hectare verwoest of bedekt en zijn er minstens 183 woningen verwoest of beschadigd door de lava. Deze lavastroom heeft een gemiddelde dikte van zes meter maar er zijn hoogtes gemeten van vijftien meter. De kans is groot dat meer dan 1.000 woningen getroffen zullen worden door de verschillende lavastromen (acht). Ondertussen zijn er meer dan 6.000 bewoners en toeristen op La Palma geëvacueerd.

Maar terwijl de een moet vluchten met wat ze maar konden verzamelen om aan de lavastroom te ontkomen en moet toezien hoe hun woning wordt verwoest, kiest de ander ervoor om met de telefoon in de hand selfies te maken of om met eigen ogen het natuurfenomeen te aanschouwen. De politie en UME-militairen zorgen ervoor dat niemand te dicht in de buurt komt van de lava maar ondertussen is het een komen en gaan van auto’s naar de getroffen gebieden.

Dit zorgt voor vreemde momenten zoals mensen die schreeuwen dat iedereen moet vluchten terwijl anderen hun auto stil zetten om foto’s te maken terwijl ze zich wellicht niet bewust zijn van de gevaren of menselijke ramp die zich afspeeld voor veel families die in de gebieden wonen en alles zijn kwijtgeraakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.