Search
menu
Search

Ontdek de Formule 1 van het zeilen in Cádiz tijdens de SailGP

Ontdek de Formule 1 van het zeilen in Cádiz tijdens de SailGP
Beeld: @SailGP / facebook

Ontdek de Formule 1 van het zeilen in Cádiz tijdens de SailGP

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Liefhebbers van water en snelheid kunnen dit weekend in Cádiz terecht. Dan strijkt daar de SailGP neer, een jonge competitie tussen zeilboten die er op 24 en 25 september hoofden en harten wil beroeren. De golven van de baai van Cádiz komen weer even in handen van deze snelheidsduivels. Onderaan dit artikel is een video te zien.

De SailGP is een internationale wedstrijd voor catamarans, dat zijn zeilboten die uit twee drijvende delen bestaan. Die beide rompen van het schip zijn ter hoogte van de waterlijn aan elkaar bevestigd, waardoor het een grote stabiliteit combineert met een relatief lage weerstand. Daardoor kan de catamaran hogere snelheden halen dan de gewone zeilboot. Het woord Catamaran komt uit het Tamil “Kattumaram” wat zoveel betekent als ‘bij elkaar gebonden bomen’. De Catamarans F50 die dit weekend worden ingezet, halen snelheden tot wel 100 kilometer per uur.

De competitie verloopt in verschillende etappes en strijkt ook telkens op een andere plaats neer. Ze staat dan ook bekend als de Formule 1 van het zeilen. Voor Cádiz was Saint Tropez (Frankrijk) aan de beurt, en nadien gaat het op 12 en 13 November richting Dubai.

Voor de competitie dit weekend zijn onder meer tickets te koop om het hele schouwspel vanaf het water zelf te zien. Ook vanaf de Paseo Santa Bárbara of de Paseo de La Alameda belooft het sensationeel te worden. De wedstrijden zelf gaan door tussen 16 en 17.30 uur.

Bovendien gaat de SailGP Cádiz ook gepaard met het muzikale en culturele programma. Gedurende drie dagen kan je in de stad genieten van flamenco, optredens in San Antonio en DJ sets. Zowel voor kinderen als volwassenen staat er heel wat op het programma.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?