skip to Main Content
Politie arresteert penningmeester van Catalaanse afscheidingspartij voor deelname fraude

Politie arresteert penningmeester van Catalaanse afscheidingspartij voor deelname fraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

viloca1aBARCELONA – Agenten van de Guardia Civil en medewerkers van het Catalaanse gerechtshof hebben woensdag de penningmeester van de Catalaanse CDC partij opgepakt voor zijn betrokkenheid bij het “3% schandaal”. Andreu Viloca werd woensdag in de provincie Tarragona opgepakt, samen met nog 10 anderen.

De huidige penningmeester Viloca van de Convergencia Democrática de Cataluña (CDC) partij wordt ervan verdacht mee te hebben gewerkt in het schandaal van de 3% commissies. In datzelfde schandaal zijn ook de familie Puyol en de ex president van Catalonië Jordi Puyol (23 jaar aan de macht) betrokken. Men verdenkt diverse politici ervan een vermogen te hebben verkregen door 3% commissie te vragen en krijgen voor het jarenlang afgeven van openbare contracten voor werkzaamheden in de deelstaat Catalonië.

De CDC partij is de politieke partij van de huidige regeringsleider Artur Mas die dan ook geen goed woord over had voor deze politieactie ’s-morgensvroeg. Volgens Mas is er een regelrechte heksenjacht bezig tegen hem, zijn partij en iedereen die een onafhankelijk Catalonië wil. Vorige week moest Artur Mas ook al voor de rechter verschijnen voor het illegale referendum van 9 november 2014. Feit is echter dat er jarenlang binnen zijn partij fraude en omkopingen hebben plaatsgevonden en de vraag is of Artur Mas hiervan af wist of niet, hij was immers de rechterhand van Jordi Puyol.

In totaal werden er 11 personen opgepakt in Tarragona, Barcelona en Girona waaronder leden van de CDC partij en dus ook de huidige penningmeester Andreu Viloca – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken