skip to Main Content
Na vertrek van Costa Cruceros en Pullmantur heeft Alicante geen cruiseschepen meer in 2018

Na vertrek van Costa Cruceros en Pullmantur heeft Alicante geen cruiseschepen meer in 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Vanaf het nieuwe cruiseseizoen 2018 zal de stad Alicante geen schepen meer ontvangen in de haven. De enige maatschappijen die naar Alicante reizen aanboden waren Pullmantur en Costa Cruceros maar beide bedrijven bieden de route volgend jaar niet meer aan omdat er o.a. in Alicante volgens hen niet genoeg te zien is. Dit jaar heeft men in Alicante minstens 3,5 miljoen euro verdient met het cruisetoerisme, een bedrag wat kan oplopen als er gekeken wordt naar alle inkomsten van gidsen, winkels, bars, restaurants etc.

Vanaf 2018 zal de haven van Alicante niet meer aangevaren worden door cruiseschepen. De enige maatschappijen die Alicante als haven hadden opgenomen tijdens een reis op de Middellandse Zee waren het Italiaanse Costa Cruceros en het Spaanse Pullmantur. Beide bedrijven hebben nu echter aangegeven niet meer terug te komen. Beide bedrijven willen zich meer storten op de havens van Barcelona en de Balearen eilanden. De laatste vertrekdata van het schip “Horizon” van Pullmantur zijn op 28 oktober, 4 en 11 november terwijl het schip “Leyendas del Mediterraneo” van Costa Cruceros helemaal niet meer in de haven van Alicante zal komen.

Er zullen nu bijna 65.000 passagiers gemist gaan worden in de haven van Alicante, iets wat veel geld gaat kosten bij de bedrijven die direct en indirect te maken hadden met het cruisetoerisme in de stad. Gedurende 2017 heeft Pullmantur 17 cruiseschepen in de haven van Alicante gehad waarbij ook nog eens de cruiseschepen van Costa Cruceros opgeteld moeten worden (aantal is niet bekend bij ons).

De reden dat beide cruisemaatschappijen Alicante niet meer gaan aanvaren heeft niet alleen maar te maken met het feit dat er volgens hen niet genoeg te zien is in Alicante maar ook met een strategische wijziging in het aantal havens in de Middellandse Zee waarbij er meerdere plaatsen zijn die cruiseschepen gaan missen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Als men wil boeken voor gerichte en weloverwogen locaties is internet toch wel een fantastische manier om verder de leuke bezienswaardigheden vooraf te verzamelen.
  De keuze is natuurlijk per persoon verschillend ,
  Dus ik kan zelf de kritiek van die rederijen niet helemaal plaatsen. Het gaat vermoedelijk om de kosten te drukken en meer winsten te boeken. Of er zijn ook op lokaal gebied politieke weerstanden.

 2. Alc wordt wel aangedaan door diverse andere cruise maatschappijen oa Silverseas Celebrity en anderen Dit zijn maatschappijen uit het hogere segment ipv van der Valk achtige maatschappijen Kortom het betere cruise tourisme brengt echt wel wat centjes in de kassa alhier

 3. Het is voor ons een verrassing dat Pullman cruises niet meer op 18 november aanmeert in Alicante, wij hebben een cruise geboekt vanuit Alicante op 18 November met pullman, of ligt er dan een roeiboot, Dus waar kunnen wij ons vervoegen wie de waarheid spreekt.

  1. 12 november is er wel een schip van pullman in de haven van Alicante, dat is onze laatste stop voor we terug varen naar Malaga

 4. Zoals ik al,in de enquete aaangaf staat hier ook weer een verkeerd gebruik van de werkwoordsuitgang: n.l. “Heeft … verdient” i.p.v. Verdiend met een d. Dit verwisselen van de d en de t als uitgang komt in bijna elk artikel voor en is erg storend en komt niet erg professioneel over. Dit is toch een van de basisregels van de Nederlandse grammatica. Denk aan het kofschip, dan is het niet meer moeilijk

  1. MIcky
   21/10/2017 om 17:56 Als iets je stoort moet je het absoluut niet langer lezen of naar kijken. En als dingen in je omgeving je niet aanstaan kun je ook gewoon verhuizen . Ik weet van me zelf dat ik niet foutloos skrijf en neem een ander het al helemaal niet kwalijk.

 5. In Alicante zit een fantastisch stadsbestuur van o.a. de PSOE en compromis, in feite een soort podemos. Een ongelofelijk radicaal bestuur met zeer veel aandacht voor het invoeren van het Valenciaans en het vervangen van straatnamen, dit alles vaak tegen gerechtelijke bevelen in. Ook de hele soap rondom de Volvooceanrace en de winkelsluitingswet was symptomatisch.
  Ergens komt de Catalaanse crisis- hoe erg ook- als geroepen. Met dit soort politici aan het roer gaat iedere stad of deelstaat ten onder.
  Gelukkig zijn er volgend jaar weer gemeenteraadsverkiezingen .
  Eens kijken of de schellen dan wel van de ogen vallen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken