Search
menu
Search

Nieuw plan in Málaga om een verbinding te maken tussen de monumenten Alcazaba en Gibralfaro

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuw plan in Málaga om een verbinding te maken tussen de monumenten Alcazaba en Gibralfaro

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Málaga heeft een plan uit de kast gehaald wat er voor moet zorgen dat er vernieuwingen en verbeteringen gaan plaatsvinden bij de monumenten Alcazaba en Gibralfaro. De bedoeling is dat er een verbinding gemaakt gaat worden tussen de twee monumenten die dan samen bezocht kunnen worden. Om dat te realiseren heeft men besloten de entreeprijzen te verhogen om zo in 4 jaar tijd 7 miljoen euro op te halen die gebruikt zullen worden voor de vernieuwingen.

Deze vernieuwingen moeten plaats gaan vinden in 4 jaar tijd tussen de jaren 2018 en 2021. Er zullen niet alleen verbouwingen en restauraties gaan plaatsvinden maar ook de website zal aangepast gaan worden waardoor er een mogelijkheid gaat komen van de verkoop online van entreekaarten. Daarnaast wil men de tuinen gaan verbeteren en een renovatie van het bezoekerscentrum gaan doorvoeren.

Om dat alles te kunnen bekostigen zullen de prijzen voor de entreekaarten omhoog gaan van de actuele 2,20 euro naar 3,50 euro terwijl het gereduceerde tarief verhoogd zal worden van 0,60 euro naar 1,15 euro en die van groepen van 3,55 euro naar 5,50 euro. Met deze prijsverhogingen wil men jaarlijks zo’n 2,5 miljoen euro gaan ophalen, geld wat gebruikt zal worden voor alle veranderingen en vernieuwingen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?