skip to Main Content
Nieuw plan in Málaga om een verbinding te maken tussen de monumenten Alcazaba en Gibralfaro

Nieuw plan in Málaga om een verbinding te maken tussen de monumenten Alcazaba en Gibralfaro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Málaga heeft een plan uit de kast gehaald wat er voor moet zorgen dat er vernieuwingen en verbeteringen gaan plaatsvinden bij de monumenten Alcazaba en Gibralfaro. De bedoeling is dat er een verbinding gemaakt gaat worden tussen de twee monumenten die dan samen bezocht kunnen worden. Om dat te realiseren heeft men besloten de entreeprijzen te verhogen om zo in 4 jaar tijd 7 miljoen euro op te halen die gebruikt zullen worden voor de vernieuwingen.

Deze vernieuwingen moeten plaats gaan vinden in 4 jaar tijd tussen de jaren 2018 en 2021. Er zullen niet alleen verbouwingen en restauraties gaan plaatsvinden maar ook de website zal aangepast gaan worden waardoor er een mogelijkheid gaat komen van de verkoop online van entreekaarten. Daarnaast wil men de tuinen gaan verbeteren en een renovatie van het bezoekerscentrum gaan doorvoeren.

Om dat alles te kunnen bekostigen zullen de prijzen voor de entreekaarten omhoog gaan van de actuele 2,20 euro naar 3,50 euro terwijl het gereduceerde tarief verhoogd zal worden van 0,60 euro naar 1,15 euro en die van groepen van 3,55 euro naar 5,50 euro. Met deze prijsverhogingen wil men jaarlijks zo’n 2,5 miljoen euro gaan ophalen, geld wat gebruikt zal worden voor alle veranderingen en vernieuwingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by