Nieuw plan in Málaga om een verbinding te maken tussen de monumenten Alcazaba en Gibralfaro

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Málaga heeft een plan uit de kast gehaald wat er voor moet zorgen dat er vernieuwingen en verbeteringen gaan plaatsvinden bij de monumenten Alcazaba en Gibralfaro. De bedoeling is dat er een verbinding gemaakt gaat worden tussen de twee monumenten die dan samen bezocht kunnen worden. Om dat te realiseren heeft men besloten de entreeprijzen te verhogen om zo in 4 jaar tijd 7 miljoen euro op te halen die gebruikt zullen worden voor de vernieuwingen.

Deze vernieuwingen moeten plaats gaan vinden in 4 jaar tijd tussen de jaren 2018 en 2021. Er zullen niet alleen verbouwingen en restauraties gaan plaatsvinden maar ook de website zal aangepast gaan worden waardoor er een mogelijkheid gaat komen van de verkoop online van entreekaarten. Daarnaast wil men de tuinen gaan verbeteren en een renovatie van het bezoekerscentrum gaan doorvoeren.

Om dat alles te kunnen bekostigen zullen de prijzen voor de entreekaarten omhoog gaan van de actuele 2,20 euro naar 3,50 euro terwijl het gereduceerde tarief verhoogd zal worden van 0,60 euro naar 1,15 euro en die van groepen van 3,55 euro naar 5,50 euro. Met deze prijsverhogingen wil men jaarlijks zo’n 2,5 miljoen euro gaan ophalen, geld wat gebruikt zal worden voor alle veranderingen en vernieuwingen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.