skip to Main Content
Nieuw clublogo FC Barcelona gaat niet door
Marca

Nieuw clublogo FC Barcelona gaat niet door

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuw clublogo FC Barcelona gaat niet door

Marca

BARCELONA – Enkele weken geleden presenteerde de clubleiding van FC Barcelona een vernieuwd clublogo wat er moderner uitziet. Afgelopen zaterdag zou er door de leden gestemd worden over deze vernieuwing maar de leden zorgden ervoor dat deze stemming niet doorging na de vele negatieve opmerkingen en afkeer van het ontwerp.

Voetbalclub FC Barcelona heeft een nieuw wapenschild of logo gepresenteerd die praktisch identiek is aan het oude maar dan zonder de letters FCB in het midden. Deze verandering viel echter niet zo goed bij de clubleden die afgelopen zaterdag in principe de kans hadden om hierover te stemmen.

De clubleiding besloot echter niet door te gaan met deze stemming vanwege de enorme kritiek die men had gekregen. Ook dat zorgde weer voor veel boosheid onder de clubleden die wel wilden stemmen om hun afkeer te tonen. Voorlopig komt er dus geen nieuw clublogo en zal alles bij hetzelfde blijven.

Nieuwe logo

Op het nieuwe logo was het volgende te zien: FC Barcelona is trouw aan de stad Barcelona (links boven), “het land” Catalonië (rechts boven) en de traditionele “blaugrana” kleuren in het midden beneden. Ook de voetbal in het midden bovenop de blauw/rode verticale balken was iets moderner geworden.

Volgens de club is er niets mis met het oude logo maar sinds de oprichting van FC Barcelona in 1899 werden de wapenschilden regelmatig veranderd, zoals te zien is in onderstaande korte video met daarin de oude logo’s.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken