Lockdown in steden Zaragoza, Huesca en Teruel en alarmfase 3 in Aragón regio

Lockdown in steden Zaragoza, Huesca en Teruel en alarmfase 3 in Aragón regio
Beeld: Gobierno de Aragón

Lockdown in steden Zaragoza, Huesca en Teruel en alarmfase 3 in Aragón regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regionale overheid van Aragón heeft woensdag bekendgemaakt dat vanaf donderdag 00:00 uur de steden Zaragoza, Huesca en Teruel in een lockdown gaan. Daarnaast zal de hele autonome regio op maandag naar alarmfase 3 gaan van het regionale corona-beleidsplan gaan. Deze beslissing is genomen nadat er de afgelopen 24 uur 910 nieuwe positief geteste personen bijkwamen in Aragón.

Op woensdag werden er in de autonome regio Aragón 910 nieuwe positieve tests gemeld waarmee het oude dagrecord van dinsdag van 740 positieven alweer ver voorbij is gestreefd. Op dit moment liggen er 74 patiënten op de intensive care terwijl er in totaal 580 covid-patiënten in ziekenhuizen liggen. 

Het aantal positieven in Aragón is inmiddels gestegen naar gemiddeld 586 per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen maar dat is in de stad Zaragoza 543, in Huesca 1.003 en in Teruel zelfs 1.418 per 100.000 inwoners. 

De enorme stijging van positieve tests is de aanleiding om de drie provinciale hoofdsteden Zaragoza, Huesca en Teruel in een lockdown te plaatsen vanaf donderdag 00:00 uur.

Alarmfase 3

Terwijl de drie grootste provinciale hoofdsteden op slot gaan zal de rest van de autonome regio Aragón op maandag 26 oktober naar alarmfase of ‘nivel de alarma’ 3 gaan van het regionale corona-beleidsplan dat recent werd aangenomen in Aragón. Dat betekent dat er strengere maatregelen worden genomen en dat er minder mag om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan of te stoppen.

Enkele van deze maatregelen in alarmfase 3 zijn: maximaal 6 personen samenkomen, samenscholen en alcohol drinken verboden, verboden te roken wanneer de 2 meter afstand niet gehandhaafd kan worden, horeca om 22 uur dicht (behalve delivery en take away), verboden binnen te eten/drinken, 50% capaciteit op terras en niet meer dan 6 personen samen aan tafel, discotheken en nacht lokalen dicht, winkels 25% capaciteit, 50% capaciteit in supermarkten en winkels met levensmiddelen etc.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.