menu: rubrieken, zoeken & meer

Mercadona verlaagt prijzen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes

Mercadona verlaagt prijzen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes
Beeld: Mercadona.es

Mercadona verlaagt prijzen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Op 14 mei begon Mercadona als een van de eerste supermarktketens in Spanje met de verkoop van mondkapjes. Het gaat om niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes van het eigen huismerk Deliplus die voor 6 euro verkocht worden bij de 1.635 eigen supermarkten. Vanaf nu heeft Mercadona echter de prijs met 50% verlaagd naar 3 euro voor 10 mondkapjes.

Terwijl er in Spanje gediscussieerd wordt over de btw die gehanteerd wordt voor de mondkapjes, wat 21% is en volgens velen verlaagd moet worden naar 4% of naar 0%, heeft Mercadona de eigen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes goedkoper gemaakt.

Het gaat om de niet-herbruikbare sanitaire mondkapjes die in een verpakking van 10 stuks verkocht worden voor 6 euro, 60 eurocent per stuk dus wat 0,36 euro minder is dan de verplichte maximale verkoopprijs van 0,96 euro. Maar vanaf nu zal dat nog slechts 3 euro zijn waardoor de mondkapjes per stuk nog maar 0,30 euro kosten.

De prijs van 3 euro geldt voor de ‘mascarillas higiénicas no reutilizables’ voor volwassenen en voor de niet-herbruikbare sanitaire mondkapjes voor kinderen (infantiles) van 6 tot 9 jaar die ook bij de Mercadona verkocht worden.

De Deliplus mondkapjes die te vinden zijn in de parfumerie afdeling voldoen aan de UNE 0064-1:2020 eisen maar het gaat niet om de betere (maar duurdere) chirurgische mondkapjes. De mondkapjes van de Mercadona kunnen slechts een keer en gedurende maximaal 4 uur gebruikt worden (dus zijn niet te hergebruiken) en kunnen en mogen niet gewassen worden.