Mercadona verlaagt prijzen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes

Mercadona verlaagt prijzen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes
Beeld: Mercadona.es

Mercadona verlaagt prijzen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Op 14 mei begon Mercadona als een van de eerste supermarktketens in Spanje met de verkoop van mondkapjes. Het gaat om niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes van het eigen huismerk Deliplus die voor 6 euro verkocht worden bij de 1.635 eigen supermarkten. Vanaf nu heeft Mercadona echter de prijs met 50% verlaagd naar 3 euro voor 10 mondkapjes.

Terwijl er in Spanje gediscussieerd wordt over de btw die gehanteerd wordt voor de mondkapjes, wat 21% is en volgens velen verlaagd moet worden naar 4% of naar 0%, heeft Mercadona de eigen niet-herbruikbare hygiënische mondkapjes goedkoper gemaakt.

Het gaat om de niet-herbruikbare sanitaire mondkapjes die in een verpakking van 10 stuks verkocht worden voor 6 euro, 60 eurocent per stuk dus wat 0,36 euro minder is dan de verplichte maximale verkoopprijs van 0,96 euro. Maar vanaf nu zal dat nog slechts 3 euro zijn waardoor de mondkapjes per stuk nog maar 0,30 euro kosten.

De prijs van 3 euro geldt voor de ‘mascarillas higiénicas no reutilizables’ voor volwassenen en voor de niet-herbruikbare sanitaire mondkapjes voor kinderen (infantiles) van 6 tot 9 jaar die ook bij de Mercadona verkocht worden.

De Deliplus mondkapjes die te vinden zijn in de parfumerie afdeling voldoen aan de UNE 0064-1:2020 eisen maar het gaat niet om de betere (maar duurdere) chirurgische mondkapjes. De mondkapjes van de Mercadona kunnen slechts een keer en gedurende maximaal 4 uur gebruikt worden (dus zijn niet te hergebruiken) en kunnen en mogen niet gewassen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.