menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie zonder ROOD in Spanje (21 okt)

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie zonder ROOD in Spanje (21 okt)
Beeld: ECDC 21 oktober

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie zonder ROOD in Spanje (21 okt)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

LET OP: De kleurenkaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) is NIET hetzelfde als de kleurenkaart wat betreft de reisadviezen in Nederland. Terwijl de ECDC-kaart van Europa Spanje op ROOD en DONKERROOD heeft geplaatst, heeft Nederland Spanje op dinsdag 27 juli de kleur GEEL gegeven voor het reisadvies. Vanaf vrijdag 22 oktober hebben de Canarische Eilanden (op ORANJE La Palma na) de kleur GROEN gekregen.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 21 oktober de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 21 oktober 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Regio’s

Geen enkele regio in Spanje heeft nog de kleur DONKERROOD en ROOD.

De volgende regio’s van Spanje hebben de ORANJE kleur: Aragón, Baskenland, Cantabrië, Catalonië, Castilla-La Mancha, Murcia regio, Madrid regio en de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera).

De volgende regio heeft de kleur GROEN: Andalusië, Asturië, Galicië, Navarra, La Rioja, Castilië en León, Extremadura, Valencia regio en Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma).

Nederland en België

In Nederland hebben de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Zeeland de kleur ROOD gekregen en blijven de provincies Drenthe, Noord-Brabant, Noord-Holland en Groningen op ORANJE staan maar heeft geen enkele provincie de kleur GROEN.

In België is de situatie weer anders en kleurt het hele land ROOD, net zoals Duitsland en Luxemburg die ook vrijwel helemaal ROOD gekleurd zijn. Frankrijk en Italië hebben geen enkele regio met ROOD maar wel GROEN en ORANJE.

Beeld: ECDC 21 oktober