Huisdieren krijgen een identiteitsbewijs in Spanje in 2022

Huisdieren krijgen een identiteitsbewijs in Spanje in 2022
Beeld: Freepik

Huisdieren krijgen een identiteitsbewijs in Spanje in 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als de nieuwe dierenwelzijnswet gedeeltelijk of helemaal wordt aangenomen door het parlement, is de kans groot dat alle huisdieren in het land een identiteitskaart krijgen in 2022. Het gaat om een DNI zoals de Documento Nacional de Identidad voor mensen maar dan voor dieren. Het invoeren van een dieren ID-kaart of DNI-Animal moet het in de steek laten van huisdieren tegengaan.

Er wordt door de Dirección General de Derechos de los Animales gesproken over goed nieuws voor alle honden en katten in Spanje want vanaf 2022 krijgt elk huisdier net zoals de mensen een DNI-Animal ofwel een ID-kaart voor huisdieren. Op deze manier zullen alle huisdieren correct geïdentificeerd zijn en zijn de veterinaire behandelingen en vaccinatieschema’s landelijk bekend.

De nieuwe DNI-Animal is compatibel met de nu al verplichte identificatiechip voor honden die ook na invoering van een DNI-Animal verplicht blijft (en raadzaam voor katten). Maar daarnaast moeten alle honden en katten ook een eigen ID-kaart krijgen met daarin alle informatie over het dier maar belangrijker nog, over hun baasjes. Want in geval van het in de steek laten kunnen de eigenaren sneller geïdentificeerd worden en dus ook sneller beboet of veroordeeld worden. Meer details zijn verder nog niet bekend gemaakt.

Verder wordt er gewerkt aan een netwerk van opvangcentra voor de huisvesting van huisdieren van vrouwelijke slachtoffers van partnergeweld. Dit was een veel gevraagde maatregel in Spanje. Op deze manier kunnen mishandelde vrouwen die een huisdier hebben en van hun agressor bedreigingen ontvangen om het dier iets aan te doen, hun huisdier ergens veilig onderbrengen zonder dat de hond of kat slachtoffer wordt van plaatsvervangend geweld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.