skip to Main Content
Winkelstraat Portal de Ángel in Barcelona duurste winkelstraat van Spanje

Winkelstraat Portal de Ángel in Barcelona duurste winkelstraat van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA –De El Portal de Ángel, die begint bij de Plaza Catalunya en loopt tot de Plaza Nova waar de kathedraal staat, is Spanje’s duurste winkelstraat. Het gaat daarbij om de kostprijs per vierkante meter die ligt op 3.180 euro. Als tweede op de lijst staat de Calle Preciados in Madrid die per vierkante meter 2.880 euro kost. Dit is echter nog niets in vergelijking tot de duurste winkelstraat ter wereld. Deze is te vinden in Hong Kong en kost maar liefst 24.983 euro per vierkante meter.

De Portal de Ángel in Barcelona is voor het zoveelste jaar als eerste geëindigd op de lijst van duurste winkelstraten van Spanje. Dit valt te lezen in het onderzoek Main streets across the world van onderzoeksbureau Cushman & Wakefield. De straat waar alle grote kledingmerken te vinden zijn, is met 3.180 euro per vierkante meter de duurste winkelstraat van Spanje op de voet gevolgd door de Calle Preciados in de Spaanse hoofdstad Madrid met 2.880 euro per vierkante meter.

Ook de derde plaats is weggelegd voor een straat in Barcelona, te wetend e Passeig de Gracía gevolgd door twee straten in Madrid, te weten de Calle Serrano en José Ortega y Gasset. Andere dure straten zijn te vinden in Palma de Mallorca, Puerto Banus, Bilbao, Valencia, Málaga en Sevilla – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken