skip to Main Content
Groen licht voor kortere werkweek in Andalusië

Groen licht voor kortere werkweek in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – De regionale regering van Andalusië heeft het licht op groen gezet waarbij 270.000 gemeentelijke werknemers vanaf januari 2017 nog maar een werkweek van 35 uur zullen hebben. Een hindernis die wel nog moet genomen worden is dat de maatregel  de goedkeuring moet krijgen van het Spaanse parlement.

Volgens de woordvoerder van de regionale regering moeten ook deze werknemers kunnen genieten van het economisch herstel.

Als de maatregel door de nationale regering wordt goedgekeurd dan wordt de werkweek van 37,5 uur, die in treding trad in 2012, afgeschaft maar die goedkeuring is niet vanzelfsprekend.  Ook de gemeenteraad van Madrid en de regionale regering van het Baskenland hebben deze plannen al moeten opbergen.

Deze vermindering van de arbeidsduur was al afgesproken met de vakbonden en had in werking moeten treden in januari 2016.  De werkvermindering, als er een goedkeuring van de nationale regering komt, moet eerst in de gezondheidssector worden ingevoerd en daarna volgt het onderwijs met het begin van het schooljaar 2017 – (Roger Frans Lauryssen)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. 30 jaar zijn verstreken sinds Spanje zijn intrede heeft gedaan bij Europa ,en wat heeft dit bijgebracht?Nogg steeds wonen hondert duizenden spanjaarden in krotten ,nog steeds heerst er de corruptie en politieke vriendjespolitiek.Steeds worden er politieke beslisssingen genomen die indruisen tegen de gdachten van het Europees parlement bvb:zoeken naar alternatieve energie,maar……wanneer je hier aan wil meewerken door het aanschaffen van zonnepanelen moet je er jaarlijks een hoge belasting op betalen, welke gek gaat hierin investeren?De europse bank geeft de Spaanse banken de mogelijkheid om renteloos geld op te nemen ,maar diezelfde banken rekenen tot 34,4% intrest op een autolening ( verplicht te nemen)van 6000 euro!!!!Belgie moet zuivere lucht kopen van Hongarije!!!! maar hier in Spanje zijn er nog miljoenen woningen niet aangesloten op riolering.Honderden miljoenen euros zijn toegezegd door Europa voor infrastructuur werken en wat is er met gebeurd…..verdwenen in de zakken van de corrupte politici.Spanje is en blijft een land met enorme economische mogelijkheden t.ov. andere europese landen maar door het gelul over onnutige zaken door de politieke partijen komen ze geen stap vooruit.

  1. Zou het niet beter kunnen omschrijven !!!!!
   Vraag mij af of ze het klaarspelen om deze Europese regels te ontwijken.
   Heb ook info gevraagd i.v.m plaatsen van zonnepanelen en raar maar waar moet je daar meer belastingen op betalen dan je gewoon electriciteit neemt. EEN SCHANDE IS HET.

 2. Ja voor de gemeentewerknemers tuurlijk… nu ze in Frankrijk inzien dat de 35 uren een vergissing was, gaan ze dat hier toepassen
  Sorry ik hou van dit land maar heb het toch steeds moeilijker, en moet toegeven , 50 jaar achterstand hebben ze
  Gelukkig hebben ze de zon maar zelfs daar maken ze geen gebruik van, nergens is elektrisiteit zo duur
  Ja,het zijn zovele jaren dat im er dat alles bijneem , wordt het wat moe moet ik toegeven

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken