skip to Main Content
Ouders vertrekken voor een maand naar China en laten kinderen alleen achter in Murcia

Ouders vertrekken voor een maand naar China en laten kinderen alleen achter in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – In de stad Murcia heeft de politie twee kinderen van 15 en 8 jaar jong uit hun appartement gehaald nadat zij daar meer dan een maand alleen hebben geleefd. Hun ouders zaten al meer dan een maand in China terwijl ze hun kinderen alleen hadden achtergelaten. Uiteindelijk was het de schoolleiding van de dochter die de sociale instellingen op de hoogte bracht van de vreemde situatie.

Het is nog niet helemaal bekend waarom maar de ouders van twee Chinese kinderen van 15 en 8 jaar jong hebben besloten om naar China te reizen en hun kinderen alleen achter te laten. Hierbij werd door de ouders de 15-jarige jongen als verantwoordelijke ingesteld voor het huishouden en om voor zijn 8-jarig zusje te zorgen. Zo woonden de twee kinderen meer dan 4 weken alleen in hun appartement.

Uiteindelijk was het de schoolleiding die de instanties inschakelde vanwege de vreemde situatie. Zo kwam het meisje naar school in zomerkleding of vieze kleding, rook ze niet fris en had het meisje zelf haar haren geknipt omdat ze vol zat met luizen. Toen de sociale diensten eenmaal bij de woning van de kinderen aankwamen konden ze hun ogen niet geloven. Het hele huis lag vol met vuilniszakken, etensresten en gedroogde uitwerpselen in de badkamer.

De 15-jarige jongen ging zelf niet naar school en was door zijn ouders als verantwoordelijke voor het huishouden en zijn zusje aangesteld. Het is nog niet bekend waarom de ouders samen voor meer dan een maand naar China zijn gereisd en of ze inmiddels terug zijn gekomen naar Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken