Valse bommelding door boze passagier vliegveld Barcelona

Valse bommelding door boze passagier vliegveld Barcelona
Beeld: Wikimedia

BARCELONA – Op het vliegveld Barcelona-El Prat was donderdag enige paniek nadat een boze en agressieve passagier schreeuwde dat er een bom aan boord was van een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Vueling. Een passagier wilde met een foute boarding pass in het vliegtuig naar Parijs stappen maar dat werd geweigerd waarna de man zenuwachtig en agressief werd.

Volgens de Spaanse media had de man een boarding pass voor een andere vlucht dan voor degene waar de man wilde instappen. Het personeel van Vueling weigerde hem toe te laten waarna de man zenuwachtig werd en agressief gedrag vertoonde. Op dat moment begon de man te schreeuwen dat er aan boord van het vliegtuig een bom was.

De politie nam meteen de standaard maatregelen in zo’n geval waarbij de man werd aangehouden, de passagiers geëvacueerd werden en het vliegtuig onderzocht werd. Uiteindelijk bleek het om een vals alarm te gaan. Uit voorzorg maakte Vueling gebruik van een ander toestel om de passagiers met vertraging naar Parijs Orly te vliegen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Jozef

Anneke, de politie, het O.M. zullen tot de conclusie komen dat het om “een verward persoon” gaat. Psychiatrisch onderzoek op staatskosten om vervolgens de kosten van de individuele passagiers die een vervolgvlucht missen daarvoor op te laten draaien.
Jozef

Anneke

Ik hoop dat ze de kosten op die mafkees verhalen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.