skip to Main Content

Regen zorgt voor veel overlast in de provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De aanhoudende regen van de afgelopen dagen in Andalucía en met name de provincie Málaga, heeft en zorgt nog steeds voor veel problemen. Zodanig dat de provincie Málaga op dit moment het weeralarm oranje heeft gekregen. Dinsdagmorgen tussen 10 en 11 uur hebben de stormen voor 15 tot 20 liter regenwater per vierkante meter naar beneden laten komen. Ondanks de regen en de vele problemen zijn er geen slachtoffers te betreuren.

Rond 23.00 uur maandagavond brak de rivier Fahala uit zijn voegen waardoor er in Cártama, dichtbij de bouwplaats van het nieuwe ziekenhuis, problemen waren.  De Brandweer heeft in dit geval niet hoeven op te treden maar elders in de provincie moest de brandweer wel veel stenen, bomen en andere gevaarlijk spullen van de wegen halen. In Vélez-Málaga zorgde het water ervoor dat een muur van een woonhuis instortte terwijl er in Nerja een vrouw gered moest worden uit haar auto die door het regenwater in de Rio Seco was meegesleurd.

In Mijas waren er problemen op het industrieterrein La Vega waar veel werkplaatsen en loodsen onderliepen. Hier werd ook door de bedrijven gedemonstreerd vanwege de overstromingen, men eist dat de gemeente nu eindelijk eens actie gaat ondernemen. Ook de dierenopvang in Mijas had weer problemen met het water wat een deel van het opvangcentrum blank zette. Afgelopen zondag stierven hier nog zo’n twintig honden en katten als gevolg van de overstromingen. De brandweer moest ook optreden op de weg tussen Mijas en Coín waar men twee inzittenden van een auto die door het water was omringd, moesten worden gered.

Ook in de Axarquía streek werden veel problemen gemeld vanwege de aanhoudende regen. Gelukkig viel de schade hier wel mee en werden de grootste problemen gemeld in Torre del Mar. In Marbella moesten de ondergrondse viaducten worden afgesloten vanwege teveel water en in Nerja waren er de hele morgen stroomstoringen.

Op veel plaatsen in de provincie Málaga zijn tientallen liters water uit de hemel komen vallen. In Gaucín werd 80 liter per vierkante meter geregistreerd terwijl dat in Estepona 70 liter was. Manilva had met 57 liter water te maken, Ojén met 52 liter, Torremolinos met 69 liter, Rincon de la Victoria 51 liter water, Álora 45 liter en Ronda 40 liter water per vierkante meter. In de hoofdstad Málaga viel het minste water, 30 liter per vierkante meter. (Diario Sur)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend