skip to Main Content
Salou wil vier nieuwe “resorts” met 2.000 hotelkamers, een winkelcentrum en een sportpark aanleggen

Salou wil vier nieuwe “resorts” met 2.000 hotelkamers, een winkelcentrum en een sportpark aanleggen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De gemeente Salou heeft de plannen bekend gemaakt voor een uitbreiding aan de noordkant van de kustgemeente om het aanbod voor het toerisme te vergroten met een nieuw aanbod van hotels, een winkelcentrum, een zakencentrum en amusement in de regio die Emprius Nord heet. De bedoeling is hoofdzakelijk dat dit 44,2 hectare grote deel van de gemeente aantrekkelijker wordt door een nieuwe toeristische zone te bouwen met daarbij ook voorzieningen voor de vrije tijd zoals een winkelcentrum, woningen en een uitgaanscentrum.

Er zal plaats zijn voor vier kleine of twee/drie grote resorts waar ruim 2.000 hotelkamers moeten komen die in de stijl van de bekende resorts zoals op de Canarische Eilanden of in landen als Turkije gebouwd zijn. Naast het toeristische aanbod moet er ook een groot sportpark komen om dat deel van het toerisme gedurende het hele jaar naar de toeristenplaats te krijgen. Het geheel dient aangelegd te worden met mooie tuinen en parken en een groot zwembad, aldus de La Vanguardia krant.

Maar daar blijft het niet bij. In de plannen is ook plaats voor een nieuw winkelcentrum, dit terwijl er op de grens met de gemeente Vila-Seca al een winkelcentrum ligt waar bijna alle winkels leegstaan. Daarnaast moeten er 145 woningen gebouwd gaan worden om tevens een woonwijk te creëren.

Volgens de burgemeester van Salou Pere Granados is er veel vraag naar de bouwgrond voor de hotelcomplexen of resorts en zijn er reeds kandidaten al worden er geen namen genoemd. Recent werd het bestemmingsplan dusdanig aangepast dat dit deel in de Emprius Nord wijk zowel voor het toerisme alsook voor het wonen gebruikt mag worden. Veel mensen vragen zich echter af of het weer wilde plannen zijn zoals het megacomplex met casino’s wat naast Port Aventura gebouwd moest worden en waarmee nog steeds niet begonnen is.

De gemeente meent echter dat er in de herfst van 2019 begonnen kan worden met de eerste aanleg. Op dit moment is 5% van de terreinen privé eigendom, 5% is in handen van de gemeente en 90% is eigendom van banken en investeringsbedrijven.

Foto: Diari de Tarragona

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Idd Cees, deze reactie slaat nergens op. Natuurlijk is dat nieuws. Stel je voor dat je niets kunt vermelden. Er gaan zoveel niet uiteindelijk niet door.

  2. Ik vraag me af waarom je een dergelijk bericht wilt vertalen als je nog niet zeker weet of die hotels werkelijk worden gebouwd.

    1. Beste Cees, als Schiphol plannen heeft voor uitbreiding wordt dat ook gepubliceerd. Spanje vandaag vertaald en publiceert wat er geschreven wordt in de Spaanse pers. Niks is zeker dat zie je nu wel in de verkiezingen die zonet zijn gehouden. Ik denk met deze uitslag dat deze plannen voorlopig in de ijskast belanden.

    2. Nieuws is nieuws. Het staat je altijd vrij om deze website niet te lezen maar voor degene die het wel doen is het dan toch interessant, anders zouden ze het niet lezen.
      Persoonlijk zou ik het spijtig vinden indien er geen nieuws meer wordt gepubliceerd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken