skip to Main Content
Spanje’s populairste lotenverkoper Doña Manolita in Madrid
Wikimedia

Spanje’s populairste lotenverkoper Doña Manolita in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Degene die rond kersttijd wel eens in Madrid is geweest en door de calle del Carmen straat is gelopen heeft zich waarschijnlijk verbaast over de lange rij wachtende mensen. Er staan soms kilometerslange rijen mensen geduldig te wachten (zie video) om een kerstlot voor de El Gordo loterij te kopen bij slechts een zaak: Doña Manolita.

Doña Manolita is al meer dan 100 jaar de referentie als het gaat om het verkopen van kerstloten voor de El Gordo loterij. Elk jaar weer komen er duizenden mensen naar de lotenverkoper waarbij dit niet uit alleen inwoners uit Madrid zijn of Spanjaarden uit andere regio’s in Spanje maar de laatste jaren ook steeds meer buitenlanders.

Doña Manolita is lotenverkoper nummer 67 gelegen in Madrid en wellicht wel de bekendste lotenverkoper (administración de lotería) van Spanje. Manuela de Pablo opende in 1904 samen met haar drie zussen de zaak die naar Manuela genoemd werd, vandaar Doña Manolita.

Het duurde niet lang of Doña Manolita werd bekend omdat er meerdere prijzen vielen op loten die bij deze lotenverkoper gekocht werden, met name bij studenten van de Universidad Central de Madrid. De naamsbekendheid groeide tot buiten de stad Madrid en Doña Manolita kreeg al snel landelijke bekendheid als de plaats om een kerstlot te kopen voor de Sorteo Extraordinario de Navidad ofwel El Gordo.

Doña Manolita is nu zo bekend dat als er op tv gesproken wordt over de kerstloterij men bijna altijd opnamen maakt bij de bekendste lotenverkoper van Madrid en Spanje.

Leuk detail is dat pal naast de bekendste lotenverkoper van Spanje een vestiging is gelegen van een van de bekendste winkels uit Nederland: de HEMA. Dus tijdens een volgend bezoek in Madrid kun je naast een “winnend” lot ook stroopwafels kopen bij de HEMA.

Spanje’s populairste lotenverkoper Doña Manolita in Madrid

Archieffoto

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken