skip to Main Content
Vandaag begint ook in Spanje officieel de winter
Pixabay

Vandaag begint ook in Spanje officieel de winter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op sommige plaatsen in Spanje zou je het niet zeggen maar de winter gaat ook vandaag 21 december beginnen in Spanje. Slechts 4 dagen voor kerstmis begint officieel de winter, iets wat op sommige plaatsen moeilijk te merken is maar op andere plaatsen overduidelijk is. Skigebieden draaien op volle toeren omdat het goed gesneeuwd heeft en op veel plaatsen moeten de mutsen, sjaals en handschoenen weer uit de kast gehaald worden. Maar wanneer begint de winter officieel?

Net zoals elk jaar begint de winter, niet alleen in Spanje maar overal in Europa, pas laat in de maand december. Dit jaar is dat op vrijdag 21 december om 23.23 uur om precies te zijn. De winterperiode eindigt daarna op woensdag 20 maart 2019, de dag dat de lente officieel begint, voor velen een van de mooiste periodes van het jaar in Spanje. De winter duurt 88 dagen.

De exacte datum dat de winter officieel begint is elk jaar anders. Dat wel, het is bijna altijd de 21e of 22e december in het noordelijke halfrond. In het zuidelijk halfrond begint de winter officieel op dezelfde dag maar dan in de maand juni.

Op de dag dat de winter officieel begint wordt er ook wel gesproken van de kortste dag van het jaar. Met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. De langste dag valt in de dagen rond 21 juni, het officiële begin van de zomer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken