Vandaag begint ook in Spanje officieel de winter

Vandaag begint ook in Spanje officieel de winter
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op sommige plaatsen in Spanje zou je het niet zeggen maar de winter gaat ook vandaag 21 december beginnen in Spanje. Slechts 4 dagen voor kerstmis begint officieel de winter, iets wat op sommige plaatsen moeilijk te merken is maar op andere plaatsen overduidelijk is. Skigebieden draaien op volle toeren omdat het goed gesneeuwd heeft en op veel plaatsen moeten de mutsen, sjaals en handschoenen weer uit de kast gehaald worden. Maar wanneer begint de winter officieel?

Net zoals elk jaar begint de winter, niet alleen in Spanje maar overal in Europa, pas laat in de maand december. Dit jaar is dat op vrijdag 21 december om 23.23 uur om precies te zijn. De winterperiode eindigt daarna op woensdag 20 maart 2019, de dag dat de lente officieel begint, voor velen een van de mooiste periodes van het jaar in Spanje. De winter duurt 88 dagen.

De exacte datum dat de winter officieel begint is elk jaar anders. Dat wel, het is bijna altijd de 21e of 22e december in het noordelijke halfrond. In het zuidelijk halfrond begint de winter officieel op dezelfde dag maar dan in de maand juni.

Op de dag dat de winter officieel begint wordt er ook wel gesproken van de kortste dag van het jaar. Met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang. De langste dag valt in de dagen rond 21 juni, het officiële begin van de zomer.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.