menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-kerst-maatregelen Murcia regio

Nieuwe corona-kerst-maatregelen Murcia regio
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-kerst-maatregelen Murcia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Na praktisch alle autonome regio’s heeft de regionale overheid van Murcia op maandag 21 december, slechts drie dagen voordat de kerstperiode begint in Spanje, diverse nieuwe corona-kerst-maatregelen aangekondigd. Zo moet op bepaalde dagen de horeca tussen 18 en 21 uur dicht en mogen alleen familieleden de autonome regio Murcia nog binnenkomen.

Zoals bekend hebben alle 17 autonome regio’s in Spanje hun eigen corona-maatregelen voor de feestdagen bekend gemaakt. In Murcia wachtte men tot het laatste moment maar op maandag 21 december werd bekend wat er wel en niet mag de komende feestdagen.

Regionale lockdown

De autonome regio Murcia heeft een regionale lockdown die in principe tot 6 januari 2021 geldt maar eventueel en afhankelijk van de epidemiologische situatie verlengd kan worden. Niemand mag in deze periode de regio in of uitreizen met uitzondering van de dagen 24, 25 en 31 december en 1 januari. Maar dan geldt dat alleen voor familieleden die zo tijdens de kerst en jaarwisseling bijeen kunnen komen. Alle andere reizigers mogen de regio Murcia niet binnenkomen of verlaten.

Avondklok

De autonome regio Murcia heeft een avondklok tussen 23.00 en 6.00 uur. Alleen op 24 december (nochebuena) en op 31 december (nochevieja) geldt een avondklok tussen 1.30 en 6.00 uur.

Horeca

De bars en restaurants mogen open zijn tot 23.00 uur, tijdstip waarop de lockdown in gaat, Er zijn nieuwe uitzonderingen op 24, 25, 31 december en 1 januari want dan moet de horeca tussen 18.00 en 21.00 uur dicht waarna ze weer open mogen tussen 21.00 en 23.00 uur. Op 24 en 31 december mogen de bars en restaurants echter weer open zijn tot 1.30 uur omdat op die avonden een speciale avondklok geldt.

Samenkomen

Op alle data geldt een groepsgrootte van maximaal 6 personen maar alleen op 24, 25 en 31 december en 1 januari wordt dat uitgebreid naar 10 personen bestaande uit drie groepen samenwonenden / huishoudens. Deze groepsgroottes gelden zowel voor thuis als in bars en restaurants.