Drie Wijzen en Kerstman brievenbussen voor alle kinderen in Spanje

Drie Wijzen en Kerstman brievenbussen voor alle kinderen in Spanje
Beeld: Correos

Drie Wijzen en Kerstman brievenbussen voor alle kinderen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het ‘Departamento de Envíos Extraordinarios’ van de Spaanse post Correos heeft weer de traditionele brievenbussen waarin de kinderen in Spanje hun brieven kunnen stoppen voor de Drie Wijzen en de Kerstman geopend. Dit jaar is er voor het twedee jaar op rij ook een virtuele brievenbus zodat de kinderen via internet hun brieven met wensen kunnen versturen. 

Het Spaanse kinderfeest wat te vergelijken is met Sinterklaas is het feest van de Reyes Magos ofwel Driekoningen. Dat neemt niet weg dat er ook veel kinderen zijn die met Kerstmis cadeaus ontvangen maar Driekoningen is en blijft het traditionele kinderfeest.

Traditiegetrouw kunnen kinderen hun wensen voor cadeaus in een brief naar de reyes Magos schrijven maar moeten ze ook aangeven of ze braaf of stout zijn geweest en waarom ze recht hebben op cadeaus dit jaar. Het mooiste moment is normaal gesproken het afgeven van de brief die gericht is aan een van de Drie Wijzen, Melchior, Caspar of Balthasar.

Maar vanwege de corona-maatregelen is het persoonlijk afgeven van de brieven dit jaar (net zoals vorig jaar) wat moeilijker dan andere jaren. Daarom heeft de ‘Afdeling van Buitengewone Verzendingen’ (Departamento de Envíos Extraordinarios) van de Spaanse postservice Correos in het hele land circa 600 speciale brievenbussen geplaatst waar de brieven tot 5 januari in gedaan kunnen worden. Overigens worden de speciale brievenbussen van de Koninklijke postbodes al 25 jaar lang geplaatst in Spanje. 

In die blauwe brievenbussen (zie foto) is plaats voor brieven aan de Kerstman (Papá Noel) en de Drie Wijzen (Reyes Magos). Maar dit jaar heeft Correos ook een speciale website geopend waar virtueel en veilig via internet een brief verstuurd kan worden: www.departamentodeenviosextraordinarios.es.

De kinderen die dat via internet doen moeten eerst een test doen of ze braaf of stout zijn geweest (detector de niños buenos) waarna ze het mooiste briefpapier kunnen kiezen, de brief kunnen schrijven (typen) en het speciale feeënstof (polvo de hada) kunnen toevoegen om zo de brief naar de Kerstman in Lapland of de Drie Wijzen in Verre Oosten kunnen sturen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.