Samenkomst van maximaal 10 personen op diverse Canarische Eilanden

Samenkomst van maximaal 10 personen op diverse Canarische Eilanden
Beeld: 123rf (aangepast)

Samenkomst van maximaal 10 personen op diverse Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De Canarische Eilanden die zich volgens het regionale corona-stoplicht in niveau 2 en 3 bevinden hebben te maken met extra corona-maatregelen rondom de kerstdagen. Het gaat op dit moment om de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma waar men met maximaal 10 personen bijeen mag komen zoals tijdens de kerstdiners thuis.

De eilanden Tenerife Gran Canaria en Fuerteventura bevinden zich in niveau 3 (rood) van het regionale corona-stoplicht terwijl La Palma te maken heeft met niveau 2 (geel). Dat betekent dat volgens de nieuwe corona-maatregelen van de Canarische Eilanden de bewoners en bezoekers op deze eilanden te maken krijgen met extra maatregelen zoals de samenkomst van maximaal 10 personen, tenzij het om samenwonenden gaat, tijdens de Nochebuena (24 december) en Navidad (25 december). 

In eerste instantie wilde de regionale overheid dit ook invoeren in de horeca maar daar heeft men van af gezien waardoor de samenkomst van maximaal 10 personen alleen in de privésfeer thuis geldt. In de horeca geldt volgens het corona-stoplicht in de niveau 2 maximaal 8 personen en niveau 3 maximaal 6 personen. Voorlopig gaat het ook alleen om de data 24 en 25 december en (nog) niet met Nochevieja (31 december) en Día de Reyes (6 januari).

Verder heeft de regionale overheid aan het regionale Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden gevraagd om de coronapas-verplichting in te voeren in de horeca, nachthoreca en andere nog nader te noemen ruimtes. Dat zou dan alleen gelden voor die eilanden die zich in niveau 3 en 4 bevinden, op dit moment dus alleen Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura.

Op de Canarische Eilanden geldt sinds 10 december tot 15 januari een ‘vrijwillige’ coronapas in de horeca, afhankelijk van of de horecaondernemers dat willen vragen met de daarbij horende voordelen zoals meer capaciteit binnen, meer klanten aan tafels en langere openingstijden. Ook is de invoering afhankelijk van de kleur van het regionale corona-stoplicht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.