Tientallen parlementsleden positief op corona getest of in quarantaine in Spanje

Tientallen parlementsleden positief op corona getest of in quarantaine in Spanje
Beeld: Canva

Tientallen parlementsleden positief op corona getest of in quarantaine in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er komen nog steeds nieuwe besmettingsgevallen bij maar de teller staat voorlopig op 30 tot 50 parlementsleden die niet naar hun werk kunnen gaan omdat ze of positief zijn getest op corona of omdat ze in contact zijn geweest met iemand die positief is getest. Het gaat daarbij om parlementsleden van diverse politieke partijen zoals de PSOE, PP, VOX, Unidas-Podemos, Ciudadanos en ERC.

Het Congreso de los Diputados is minder goed gevuld met parlementsleden dan op andere dagen, niet omdat de ‘diputados’ al op kerstvakantie zijn maar omdat ze of positief zijn getest op corona (positivo en coronavirus) of omdat ze in contact zijn geweest met iemand die positief werd getest op corona (contacto estrecho). Omdat veel parlementariërs dus niet ter plaatse konden stemmen gebeurde dat virtueel vanuit huis.

Spanje bevindt zich op dit moment in een zesde corona-golf met een corona-incidentie die boven de 609 per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd is gekomen. En dat is niet alleen op de werkplek, thuis en op andere plaatsen bij de inwoners van Spanje te merken maar dus ook in de politiek en in het parlement.

Diverse kranten melden dat er 34 parlementariërs zijn die niet naar het parlementsgebouw kunnen komen omdat ze dus in quarantaine moeten. Er zijn ook kranten die schrijven over circa 50 parlementsleden. Het coronavirus heeft geen verstand van politieke kleuren en dus zijn er ook gevallen bekend bij alle politieke partijen. In de krant eldiario.es is te lezen dat het om ongeveer 30 personen gaat, 10 van de PSOE, 10 van de PP, 8 van VOX, 4 van Unidas-Podemos, 2 van de Catalaanse partij ERC en tenminste 1 parlementariër van Ciudadanos.

Ondertussen is er ook sprake van een corona-uitbraak bij de Partido Popular waar de woordvoerder García Egea en de burgemeester van Madrid Almeida positief op corona zijn getest. Ondanks dat de partijleider Pablo Casado in contact is geweest met deze personen, gaat hij niet in quarantaine omdat hij zegt dat hij altijd een mondkapje heeft gedragen en dus niet besmet kan zijn. Volgens protocol moet hij echter wel in quarantaine gaan, ondanks dat hij negatief is getest bij een PCR test.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.