skip to Main Content

Concert voor jarige operazanger Placido Domingo (70)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Operazangers uit de hele wereld hebben vrijdag hulde gebracht aan de Spaanse tenor Placido Domingo die zeventig jaar is geworden, via een buitengewoon verrassingsconcert in het Teatro Real, de opera van Madrid. Een twintigtal zangers vertolkte drie uur lang vijftien aria’s uit Franse, Italiaanse of Duitse opera’s. De affiche was tot op het laatste moment geheim gehouden.

‘De bühne is mijn leven, al zingend zeventig worden is een groot privilege’, zei het fuifnummer tegenover de pers, vooraleer hij naast koningin Sofia en omringd door zijn familie het concert bijwoonde.

De avond begon met een aria uit ‘Tannhäuser’ van Richard Wagner en eindigde met ‘Pla-ci-do’, een geschenk van de Chinese componist Tan Dun die het stuk op speciaal verzoek van Gérard Mortier heeft geschreven. De Belg is sinds 2010 artistiek directeur van het Teatro Real.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend