skip to Main Content

Duitsland wil Spaanse jongeren werk aanbieden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Duitse bondskanselier Angela Merkel onderzoekt de mogelijkheden van het naar Duitsland halen van Spaanse werkloze jongeren om ingenieurs- en telecomfuncties te vervullen. Zo wil Merkel het nationale tekort aan arbeidskrachten in deze sectoren gedeeltelijk oplossen en bijdragen aan een oplossing voor de hoge werkloosheid onder jongeren in Spanje. Dit meldde het Spaanse weekblad Der Spiegel.

Merkel zal op 3 februari een bezoek brengen aan Madrid, alwaar over dit thema gesproken zal worden. De Duitse overheid kijkt eveneens naar de mogelijkheden die andere Zuid-Europese landen, waar de werkloosheid ook hoog is en de schuldencrisis het zwaarst, te bieden hebben.

Merkel heeft een voorkeur voor Spaanse en Portugese jongeren maar denkt tussen de 500.00 en 800.000 nieuwe werknemers uit Zuid Europa te kunnen aantrekken. Volgens Max Straubinger, lid van de Duitse partij CSU, is het beter werknemers uit de Europese Unie aan te trekken dan opnieuw de immigratiewetten de veranderen.

Economische groei

Duitsland is de eerste economie van Europa en maakte in 2010 een economische groei mee van 3,6% en verwacht dit jaar met nog eens 2,3% te groeien. Een gevolg van deze groei is dat de werkloosheid blijft dalen tot deze rond de 7% zit, aldus voorspellingen van het Duitse ministerie van Economische Zaken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend