skip to Main Content

Er leven rond de 200 beren in het Cantabrische gebergte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – (Redactie) Goed nieuws voor de berenpopulatie van de Cordillera Cantábrica aangezien het aantal bruine beren de laatste 15 jaar is verdubbeld naar 200 beren, aldus de laatste gegevens van de Universidad de Oviedo. Al is het moeilijk het exacte aantal te weten, toch schat men dat er tussen de 195 en 2010 beren vrij rondlopen in het Cantabrische gebergte.

Tijdens een persconferentie werden de gegevens van het onderzoek bekend gemaakt en werd benadrukt dat de minimale omvang van een bedreigde diersoort als de bruine beer van Asturias en León maar net bereikt is. Toch is men voorzichtig positief dat het aantal bruine beren alleen maar zal toenemen de komende jaren. Gedurende het onderzoek naar de beren werden er 381 monsters genomen van uitwerpselen en haren waarbij gedurende jaren individuele genetische afdrukken werden gemaakt van tenminste 169 beren.

Volgens de gegevens leven er 147 beren in het westen van Asturias en León en 25, 18 mannetjes en 7 vrouwen beren, in het oosten van de provincies Cantabria en Palencia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend