skip to Main Content
Spaanse regering denkt erover om levenslange celstraf in te voeren

Spaanse regering denkt erover om levenslange celstraf in te voeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

celstraf1MADRID – De Spaanse regering is bezig om wetten en regels te veranderen en men denkt eraan om de levenslange gevangenisstraf in te voeren. Dat wil zeggen dat de huidige bovengrens van maximaal 30 jaar verhoogt kan worden naar maximaal 40 jaar.

Het gaat dan met name om zware misdadigers waarbij men probeert deze langer achter de tralies te houden, oftewel levenslang. Volgens een hervorming van het strafwetboek moet men na 20 of 25 jaar celstraf onderzoeken of iemand langer in de gevangenis moet blijven zitten. Deze hervorming werd deze woensdag goedgekeurd dankzij de stemmen van de conservatieve Partido Popular (PP) die de meerderheid heeft in de Spaanse regering. Deze hervorming moet wel de Senaat nog passeren maar daar verwacht men niet veel problemen mee.

De oppositie is echter niet blij met deze nieuwe wetten omdat zij het zien als een verkapte levenslange vrijheidsberoving en een grote schending van de huidige grondwet. Volgens de oppositie gelooft de PP schijnbaar niet in reclassering en wil men dat gevangenen levenslang wegrotten in de cel. Volgens de PP echter is iemand die een persoon doodt niet hetzelfde als iemand die 20 of meer personen doodt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken