skip to Main Content
Tarragona wil minder kebab zaken in de stad

Tarragona wil minder kebab zaken in de stad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kebab1TARRAGONA – De gemeente van Tarragona wil minder kebab zaken in het centrum van de stad om de traditionele horeca en winkels te beschermen. Het gaat daarbij dan om de zogenaamde kebab zaken, telefoonwinkels en locutorios (zaken waar men kan internetten, faxen etc.). De gemeente wil niet dat er ghettos onstaan in de stad.

Tarragona is van oudsher de oudste Romeinse stad in Spanje maar buiten het feit dat er een cultuurhistorisch centrum, een amfitheater en Romeinse aquaduct te vonden zijn is de buitenlandse bevolking ook enorm gegroeid. Deze inwoners beginnen vaak eigen winkels of bars/restaurants waarbij dus ook de kebab zaken en telefoonhuizen waar men onder andere kan internetten of mobiele telefoons kan vrijmaken.

Het gaat volgens de gemeente met name om de wijken Ponent en Sant Pere I Sant Pau waar meer buitenlandse winkels te vinden zijn dan traditionele Spaanse/Catalaanse winkels of horecazaken. Het gaat volgens de gemeente erom om de traditie een beetje te bewaren maar ook om oneerlijke concurrentie tegen te kunnen gaan.

Volgens de gemeente echter wil men de winkels niet gaan dwingen om te gaan sluiten ofzo maar wel dat ze zich meer aan de regels gaan houden of de regels gaan aanscherpen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken