skip to Main Content
Belangrijkste monumenten en musea in Spanje hebben in 2017 meer bezoekers ontvangen

Belangrijkste monumenten en musea in Spanje hebben in 2017 meer bezoekers ontvangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje’s belangrijkste monumenten en musea zoals de Sagrada Familia en het Parc Güell in Barcelona, het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba of het Guggenheim in Bilbao hebben in 2017 meer bezoekers mogen ontvangen. In heel Spanje kwam er een record aantal aan buitenlandse toeristen aan waarvan veel mensen ook de belangrijkste monumentale gebouwen en musea bezochten.

Spanje is meer dan alleen zon, zee en strand en dat weten ook steeds meer mensen die het land bezoeken. Buiten het feit dat Spanje een land is waar 46 door UNESCO erkende monumenten te vinden zijn, heeft het land een schat aan cultuurhistorische gebouwen, monumenten en natuurwonderen. Spanje staat wat betreft door UNESCO beschermde monumenten en gebouwen op de derde plaats achter Italië (53) en China (52). Ook in 2017 werden veel monumenten en musea in Spanje door meer mensen dan het jaar daarvoor bezocht.

Barcelona

In de Catalaanse hoofdstad zijn vele prachtige monumenten te vinden maar de belangrijkste zijn die van de architect Antonio Gaudí. Ondanks dat Barcelona en Catalonië na de aanvang van het Catalaanse afscheidingsproces toeristen hebben verloren, hebben de regio en de hoofdstad toch miljoenen toeristen weten te ontvangen.

De Sagrada Familia heeft het jaar afgesloten met een totaal aantal bezoekers van 4,5 miljoen, wat een kleine daling is van 0,8% ten opzichte van 2016. Het Park Güell kreeg 3,1 miljoen bezoekers te verwerken wat weer een stijging is van 5,5%. In Barcelona is ook het Picasso museum erg gewild waarbij er 1,1 miljoen bezoekers, een 9,6% meer, de kunstwerken van de Spaanse schilder hebben bekeken. In de nabijheid van de stad Barcelona is het klooster van Montserrat te vinden welke 2,7 miljoen bezoekers heeft gehad in 2017, een stijging van 8%.

Granada

Buiten het feit dat Granada een prachtige stad is om te bezoeken komen de meeste mensen naar de Andalusische stad voor het beroemde Alhambra. Dit Moorse paleizencomplex heeft 2017 afgesloten met een record aantal bezoekers van 2,7 miljoen personen, een stijging van 3,4% ten opzichte van 2016, ofwel 90.000 bezoekers meer.

Lees ook: Cultuurrijke erfenis Spanje alleen interessant voor UNESCO terwijl de toeristen strand en zon zoeken

Sevilla

Sevilla is net zoals Granada een prachtige stad om rond te lopen en diverse monumenten te bezoeken zoals het beroemde Real Alcázar de Sevilla. Dit complex kreeg nadat het veel te zien is geweest in de populaire tv-serie Game of Thrones steeds meer bezoekers te verwerken. 2017 werd dan ook afgesloten met een 10,9% meer bezoekers, ofwel 178.110 mensen meer dan in 2016. In totaal kwamen er 1,8 miljoen mensen de pracht en praal van het Real Alcázar bekijken.

Córdoba

De beroemde Mezquita in de Andalusische stad Córdoba heeft het afgelopen jaar meer dan 1,8 miljoen mensen op bezoek gehad, een stijging van 8,5% ten opzichte van 2016.

Madrid

In de Spaanse hoofdstad wordt het El Prado veel bezocht door de toeristen waarbij er in 2017 in totaal 2,8 miljoen bezoekers zijn geweest, een daling van 3% ten opzichte van de 3 miljoen bezoekers in 2016. Het andere populaire museum van de stad is het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia waar in 2017 in totaal 3,8 miljoen bezoekers zijn geweest, een stijging van 3,6%. Het Palacio Real ofwel Koninklijk Paleis in Madrid heeft 2017 afgesloten met 1,5 miljoen bezoekers, een stijging van 2,8% ten opzichte van 2016.

Málaga

Het Picasso museum in Barcelona heeft meer dan 1,1 miljoen bezoekers gehad in 2017 maar het andere Picasso museum, in de geboortestad van de schilder, heeft het ook goed gedaan in 2017. Het aantal bezoekers was in 2017 is met 13,9% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor naar 635.891 personen.

Bilbao

Het wereldberoemde Guggenheim museum in Bilbao heeft een record aantal bezoekers mogen ontvangen in 2017. Dit aantal steeg met 13% naar 1,3 miljoen personen. 62% van de bezoekers van het Guggenheim was afkomstig uit het buitenland waarbij het merendeel Fransen waren gevolgd door Britten, Duitsers en Amerikanen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Parc Güell is een gemeente park. Tot voor 6 jaar geleden was de entree gratis. Nu moet je de entree reserveren en kost de toegang 8 euro. klinklare diefstal. De nadere musea of kerk zijn privé aangelegenheden, maar park Güell is een gemeentepark.
    Stel je voor dat ze 3 euro entree vragen voor het vondelpark.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken