skip to Main Content
Dolfijnen gevonden op stranden van Ibiza

Dolfijnen gevonden op stranden van Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – In twee dagen tijd heeft men op Ibiza twee dolfijnen gevonden waarbij er een op zondag dood aanspoelde en de andere op vrijdag weliswaar levend gevonden werd maar ingeslapen moest worden omdat deze ernstig ziek en gewond was. De dode dolfijn werd zondag in de Cala de Bou gevonden en de levende dolfijn vrijdag bij de Playa de Cubells in de ses Boques zone.

Dat er dolfijnen in de Middellandse Zee leven en ook dichtbij de Spaanse kust komen is inmiddels wel bekend maar het komt ook regelmatig voor dat deze dolfijnen om de een of andere reden aanspoelen bij de stranden. In de meeste gevallen gaat het om dode exemplaren maar ook soms zoals afgelopen vrijdag wordt er een levende dolfijn gevonden.

Vrijdag werd bij het Cubells strand op het eiland een levende maar zieke en gewonde dolfijn gevonden. Het gaat om een jong exemplaar die waarschijnlijk vanwege de ziekte gedesoriënteerd raakte en bij de kust terecht kwam. De neus en een van de vinnen van de dolfijn waren ernstig beschadigd en gezien de verwondingen werd door specialisten van het Centro de Recuperación de Especies Marinas besloten het dier in te slapen.

De andere dolfijn werd op zondag dood op het strand van de Cala de Bou in de gemeente Sant Josep gevonden. In dit geval gaat om een een volwassen exemplaar die net zoals de kleinere dolfijn van vrijdag ook gewond was. De verwondingen kunnen echter ook ontstaan zijn nadat de dolfijn was aangespoeld.

Foto: Périodico de Ibiza

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken