skip to Main Content
Gemeente Tarragona geeft in februari de bouwvergunning af voor de nieuwe Ikea

Gemeente Tarragona geeft in februari de bouwvergunning af voor de nieuwe Ikea

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Met enkele jaren vertraging en onzekerheden zou het in februari dan eindelijk moeten gaan gebeuren. In die maand zal de gemeente Tarragona de bouwvergunning afgeven waarna de werkzaamheden voor de bouw van de Ikea kunnen gaan beginnen. Verwacht wordt dat de werkzaamheden minstens een jaar in beslag gaan nemen wat dus zou betekenen dat de Ikea pas in 2019 haar deuren zal openen aan de Costa Dorada.

Er zijn al jaren van vertraging wat betreft de opening van de nieuwe Ikea in Tarragona en regelmatig komt er nieuws naar buiten over de bouw van de Zweedse winkelketen. In principe zou de gemeente Tarragona al in september vorig jaar de vergunningen moeten afgeven maar opnieuw liep dat vertragingen op wat onder andere te maken heeft met de bouw van de nieuwe woonwijk naast de toekomstige Ikea.

Deze februari zou het dan toch eindelijk zover moeten zijn dat Ikea de vergunningen in handen heeft waarna men met de werkzaamheden kan beginnen. Als eerste zal men gedurende drie maanden de terreinen waar de Ikea moet komen gaan nivelleren waarna de echte bouw kan beginnen. Volgens de krant Diari Mes zullen deze werkzaamheden minstens een jaar in beslag gaan nemen.

Lokatie

Ikea zal ruim 22 miljoen euro gaan investeren in de nieuwe winkel die meteen wat betreft het winkeloppervlak ook de grootste van Spanje zal worden. Ikea zal de nieuwe winkel openen op het zogenaamde bouwperceel 10 in de wijk Campclar, naast de rotondes naar het Les Gavarres winkelgebied naast de T11 tussen Tarragona en Reus.

Bouwplannen

Uit de plannen die reeds in 2017 bekend werden gemaakt is gebleken dat de Ikea uit drie verdiepingen zal bestaan, een garage/parking, de begane grond en een verdieping met een totale hoogte van 13,90 meter. Om een idee te hebben, dat is ongeveer de helft van de 29 meter hoge El Corte Inglés, het warenhuis dat enkele jaren werd geopend in Tarragona.

Het terrein van de Ikea beslaat 66.000 vierkante meter waarvan 26.194 vierkante meter bebouwd zal zijn en 19.001 vierkante meter de winkel zal beslaan. De rest is bedoeld voor het laden en lossen gedeelte van de vrachtwagens en een openlucht parking met plaats voor bijna 1.700 voertuigen. Ikea opent in Tarragona meteen een van de grootste winkeloppervlaktes van alle Ikea winkels in Spanje. De winkel in Alcorcón (Madrid) bijvoorbeeld heeft de helft van deze vierkante meters.

Op de begane grond zal de meeste winkel- en commerciële ruimte te vinden zijn. Zo komen daar de winkel met alle losse producten (je kent het wel), de supermarkt, speelzaal voor de kinderen, klantenbalies, afhaalbalies, de “hot dog” balies maar ook de self service waar men de koopwaar uit de rekken kan halen en de kassa’s. Op de eerste verdieping zullen het restaurant en de koffiebar komen, de expositiezalen (de typische kamers en keukens) en kantoren. In wezen is deze Tarragona vestiging dus niet veel anders dan andere Ikea winkels zoals die nabij Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken