skip to Main Content
Spaanse belastingdienst wil vervolging van zangeres Shakira vanwege belastingfraude

Spaanse belastingdienst wil vervolging van zangeres Shakira vanwege belastingfraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse belastingdienst heeft een onderzoek geopend en wil de vervolging van de Colombiaanse zangeres Shakira vanwege een belastingfraude gedurende de jaren 2011 en 2014 toen zij in Spanje woonde. Volgens de Spaanse belasting moet Shakira haar belastingen betalen in Spanje wat in de miljoenen kan lopen.

De 40-jarige Shakira wordt door de Spaanse belastingdienst beschuldigd van belastingfraude gedurende de jaren 2011 en 2014. Volgens de belastingdienst hoeft iemand die minder dan 183 dagen in Spanje verblijft geen belasting te betalen maar als men langer in Spanje verblijft dient men wel belasting te betalen.

Volgens de Spaanse media gaat het over enorme bedragen aangezien Shakira meer dan 60 miljoen euro aan albums heeft verkocht sinds het begin van haar zangcarrière. Gedurende de jaren waar de Spaanse belastingdienst het over heeft werden er miljoenen verdiend, hoofdzakelijk in het buitenland met concerten maar dat maakt voor de Spaanse fiscus niets uit.

Volgens bronnen rondom Shakira gaat het slechts om een technisch geschil en niet om fraude. De zangeres zelf is bereidt om dat geschil op te lossen. Shakira woonde die jaren in Barcelona waar ze een relatie heeft met de voetballer Gerard Piqué.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De Spaanse belastingdienst kennende ga ik aan de kant van Shakira staan. Probleem is alleen dat het concept “verschil van inzicht” voor de Spaanse belastingdienst niet bestaat, er is maar een inzicht mogelijk: hun inzicht. Shakira zal dus (ten onrechte) moeten betalen, net als iedereen die (ten onrechte) door de Spaanse belastingdienst van ontduiking of wat dan ook wordt beschuldigd.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken