Alle niet-essentiële reizen vanuit België naar o.a. Spanje verboden tot 1 maart

Alle niet-essentiële reizen vanuit België naar o.a. Spanje verboden tot 1 maart
Beeld: 123rf

Alle niet-essentiële reizen vanuit België naar o.a. Spanje verboden tot 1 maart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – België heeft op vrijdag besloten dat vanaf woensdag 27 januari en tot zeker 1 maart alle niet-essentiële reizen waaronder dus ook vakanties en tweede woning bezoeken naar Spanje verboden zijn. Het gaat om een tijdelijk verbod op reizen met een recreatief en toeristische karakter. Zomaar reizen naar Spanje zal voor de Belgen tot zeker 1 maart niet meer mogelijk zijn.

Op dit niet-essentiële reisverbod gelden enkele uitzonderingen zoals dwingende gezinsredenen, studiereizen, humanitaire en professionele redenen en in voor bewoners van de grensregio’s maar dus geen vakanties en andere recreatieve en toeristische redenen of familiebezoek in het buitenland.

Belgen die toch besluiten te reizen omdat ze vinden dat er sprake is van een essentiële reis, moeten een zogenaamde ‘verklaring op eer’ invullen. Het gaat om een document dat gelinkt is met de reeds verplichte Passenger Location Form. 

Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk hoe dat document er uit gaat zien en hoe dat ingevuld moet worden. Het document zal digitaal worden aangeboden en gedownload kunnen worden. 

Verder is bekend gemaakt dat er op veel wegen door de politie gecontroleerd gaat worden bij de grenzen wat dus betekent dat ook reizigers met eigen vervoer niet mogen reizen als het geen essentiële reis is. Bij misbruik van de nieuwe reisverboden komen er bestraffingen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.