Balearen eiland Ibiza krijgt ook een eiland-lockdown

Balearen eiland Ibiza krijgt ook een eiland-lockdown
Beeld: Pixabay (aangepast)

Balearen eiland Ibiza krijgt ook een eiland-lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA- Op vrijdag heeft de regionale overheid van de Balearen eilanden besloten om het eiland Ibiza vanaf zaterdag 23 januari in een eiland-lockdown te doen. Dat betekent dat vanaf dat moment niemand meer het eiland mag binnenkomen of mag verlaten tenzij er sprake is van de gebruikelijke uitzonderingen zoals gezondheids-, onderwijs- of werkredenen.

Ibiza’s buureiland Formentera kreeg op 16 januari al te maken met een eiland-lockdown maar nu krijgt Ibiza vanaf zaterdag 23 januari ook een lockdown voor het hele eiland. 

Voorlopig zal deze ‘cierre perimetral’ zeven dagen duren tot en met 30 januari maar deze maatregelen kan eventueel verlengd worden als de epidemiologische situatie niet verbetert.. 

Tijdens de eiland-lockdown is het alleen toegestaan om Ibiza te verlaten of binnen te komen als het gaat om speciale uitzonderingen zoals voor werk, medische verzorging of verzorging van hulpbehoevenden, school of universiteit bezoek of het terugkeren naar de vaste en gebruikelijk woonplaats.

Naast dat het eiland Formentera te maken heeft met een eiland-lockdown waarvan de einddatum nog niet bekend is gemaakt maar waarschijnlijk ook 30 januari zal zijn, gaat dat eiland ook van niveau 3 naar niveau 4 omdat het aantal besmettingen sterk is gestegen. 

Kijk hieronder voor de op de eilanden geldende corona-regels die ondanks dat zowel Ibiza als Formentera in niveau 4 zitten voor elk eiland anders (met name de horeca, winkels en groepsgrootte).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.