menu: rubrieken, zoeken & meer

Balearen eiland Ibiza krijgt ook een eiland-lockdown

Balearen eiland Ibiza krijgt ook een eiland-lockdown
Beeld: Pixabay (aangepast)

Balearen eiland Ibiza krijgt ook een eiland-lockdown

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA- Op vrijdag heeft de regionale overheid van de Balearen eilanden besloten om het eiland Ibiza vanaf zaterdag 23 januari in een eiland-lockdown te doen. Dat betekent dat vanaf dat moment niemand meer het eiland mag binnenkomen of mag verlaten tenzij er sprake is van de gebruikelijke uitzonderingen zoals gezondheids-, onderwijs- of werkredenen.

Ibiza’s buureiland Formentera kreeg op 16 januari al te maken met een eiland-lockdown maar nu krijgt Ibiza vanaf zaterdag 23 januari ook een lockdown voor het hele eiland. 

Voorlopig zal deze ‘cierre perimetral ’ zeven dagen duren tot en met 30 januari maar deze maatregelen kan eventueel verlengd worden als de epidemiologische situatie niet verbetert.. 

Tijdens de eiland-lockdown is het alleen toegestaan om Ibiza te verlaten of binnen te komen als het gaat om speciale uitzonderingen zoals voor werk, medische verzorging of verzorging van hulpbehoevenden, school of universiteit bezoek of het terugkeren naar de vaste en gebruikelijk woonplaats.

Naast dat het eiland Formentera te maken heeft met een eiland-lockdown waarvan de einddatum nog niet bekend is gemaakt maar waarschijnlijk ook 30 januari zal zijn, gaat dat eiland ook van niveau 3 naar niveau 4 omdat het aantal besmettingen sterk is gestegen. 

Kijk hieronder voor de op de eilanden geldende corona-regels die ondanks dat zowel Ibiza als Formentera in niveau 4 zitten voor elk eiland anders (met name de horeca, winkels en groepsgrootte).