IKEA begint deze lente met de verkoop van zonnepanelen in Spanje

IKEA begint deze lente met de verkoop van zonnepanelen in Spanje
Beeld: 123rf (aangepast)

IKEA begint deze lente met de verkoop van zonnepanelen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Weliswaar riep IKEA in 2013 al ‘vi är redo’ wat Zweeds is voor ‘wij zijn er klaar voor’ wat betreft de verkoop van zonnepanelen in Spanje maar tot nu toe is de Zweedse winkelketen echter nog niet klaar voor de verkoop van de zonnepanelen in Spanje (vi är inte redo än in het Zweeds). Maar het lijkt erop dat de klanten vanaf de lente 2021 eindelijk de Home Solar zonnepanelen kunnen kopen bij de IKEA vestigingen in Spanje.

Eind november 2020 werd door IKEA al een persbericht geplaatst wat uitgebreider na te lezen is op deze website en waarin bevestigd werd dat de IKEA zonnepanelen in 2021 een realiteit zouden zijn in Spanje. Dat gaat gebeuren via het Home Solar product aan de hand van de partner Contigo Energía die de installatie en het onderhoud voor rekening zal nemen.

IKEA en Contigo Energía hebben samen aantrekkelijke aanbiedingen gemaakt waarvan de details nog bekend moeten worden gemaakt. In de Spaanse media is echter te lezen dat de de zonnepanelen verkocht zullen worden vanaf 4.170 euro.

Het Zweedse meubelconcern wil net zoals in andere landen waaronder Nederland en België zonnepanelen gaan verkopen aan particulieren en families in Spanje. Zon is er genoeg in het Zuid Europese land en IKEA ziet veel mogelijkheden om in Spanje op grote schaal en tegen gereduceerde tarieven zonnepanelen te gaan leveren.

In 2013 heeft IKEA reeds geprobeerd zonnepanelen te verkopen in Spanje maar dat werd door de nieuwe wetten van 2015 tegengewerkt. Hierdoor werden de verkopen op een zeer laag pitje gezet in Spanje en wachtte men geduldig af totdat de wetten weer positiever zouden zijn voor de particuliere zonnepaneelhouders in het land, iets wat in 2018 gebeurde met de komst van een nieuwe socialistische regering die naar Brussel luisterde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.