Record corona-cijfers in Valencia regio: 90 doden en 8.630 positieve coronatests

Record corona-cijfers in Valencia regio: 90 doden en 8.630 positieve coronatests
Beeld: 123rf (aangepast)

Record corona-cijfers in Valencia regio: 90 doden en 8.630 positieve coronatests

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het lijkt erop dat de corona-situatie in de Valencia regio compleet uit de hand aan het lopen is wat betreft de positieve coronatests, besmettingen, corona-doden, ziekenhuisopnames en intensive care patiënten. In 24 uur tijd zijn er in de Valencia regio 8.630 nieuwe positieve coronatests gemeld terwijl er ook 90 personen overleden.

Op dit moment heeft de autonome regio Valencia 61.442 actieve besmettingsgevallen nadat er de afgelopen 24 uur 8.630 nieuwe positieve coronatests gemeld werden. Er stierven de afgelopen 24 uur ook 90 personen met of  als gevolg van Covid-91 waardoor het totaal aantal sterfgevallen sinds aanvang van de corona-crisis is gestegen naar meer dan 4.000, alleen in de Valencia regio.

Van het totaal aantal positieve coronatests (8.630) de afgelopen 24 uur werden er 4.189 geregistreerd in de provincie Valencia, 3.656 in de provincie Alicante en 782 in de provincie Castellón.

1 op de 4 doden in januari

De situatie is in januari dusdanig uit de hand aan het lopen dat een op de vier coroa.doden geregistreerd werd in de maand januari met een totaal van 1.062 terwijl het totaal sinds aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 4.037 corona-doden. Op donderdag stierven er 98 personen en op vrijdag werd melding gedaan van nog eens 90 corona-doden.

Provincie Alicante

In de provincie Alicante werd op donderdag nog gesproken over 48 corona-doden in 24 uur wat neerkomt op maar liefst één sterfgeval per half uur volgens de regionale krant. Op donderdag werd er melding gedaan van een totaal van 98 corona-doden in de hele Valencia regio waarvan dus de helft alleen al in de provincie Alicante wat tevens 12% is van alle corona-doden die op donderdag in heel Spanje geregistreerd werden, te weten 404.

Op vrijdag kwamen daar in de provincie Alicante opnieuw 40 corona-doden bij waardoor het totaal aantal corona-doden sinds aanvang van de corona-crisis alleen in deze provincie is gestegen naar 1.359.

Ziekenhuizen

Op dit moment liggen er alleen in de Valencia regio 4.175 Covid-patiënten in de regionale ziekenhuizen waarvan 2.142 in de provincie Valencia, 1.652 in de provincie Alicante en 381 in de provincie Castellón. 

Wat betreft de intensive care patiënten liggen er in de provincie Valencia 317 op de ic-afdeling, in de provincie Alicante 213 en in de provincie Castellón 47.

Vaccinatie

Net zoals in de rest van Spanje is men ook in de Valencia regio met het vaccineren begonnen. In totaal heeft de regio de beschikking over 111.900 vaccins bestaande uit 109.000 Pfizer en 2.900 Moderna vaccins. Er zijn 101.437 personen gevaccineerd in de Valencia regio was 90,6% van het totaal ontvangen vaccins is. Daarnaast zijn er 2.956 personen die reeds de tweede dosis hebben ontvangen (cijfers van 20 januari).

Dahsboard

Bekijk HIER het corona dashboard van de Valencia regio waar te zien is per gemeente hoeveel positieve coronatests er zijn gemeld sinds aanvang van de corona-crisis, hoeveel positieve coronatests er gemeld zijn in de afgelopen 14 dagen en hoeveel coroa doden er zijn geregistreerd sinds aanvang van de corona-crisis.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.