Search
menu
Search

27-jarige fietser overlijdt na vier keer overreden te zijn door auto’s op Mallorca

27-jarige fietser overlijdt na vier keer overreden te zijn door auto’s op Mallorca
Beeld: Canva

27-jarige fietser overlijdt na vier keer overreden te zijn door auto’s op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Zaterdag is op Mallorca een 27-jarige fietser om het leven gekomen toen hij niet één, niet twee maar vier keer overreden werd door auto’s. Het ongeval gebeurde rond 1.30 uur zaterdagnacht op de slecht verlichte Inca-autoweg richting Alcudia waar de jonge fietser zonder licht, zonder helm en zonder reflecterend vest op de fiets reed toen hij van achter werd aangereden.

Volgens de Guardia Civil gebeurde de dodelijke aanrijding ter hoogte van kilometer 37 op de MA13-autoweg richting Alcudia. De overleden fietser was 27 jaar oud en reed zonder verplicht licht voor en achter, zonder verplichte helm en zonder verplicht reflecterend vest of andere reflecterend materiaal op de donkere weg.

Een auto die achter hem reed kon niet meer op tijd de fietsende man ontwijken en reed hem omver. Op dat moment leefde hij waarschijnlijk nog maar de 27-jarige fietser werd daarna door drie andere auto’s overreden en dat werd hem fataal. Terwijl de fietser aan zijn zware verwondingen overleed zijn de vier automobilisten ongedeerd gebleven maar moesten ze wel medische assistentie ontvangen.

De chauffeurs van de vier auto’s werden allemaal negatief getest op drugs en alcohol. De politie onderzoekt waarom de fietser op de autoweg reed, iets wat altijd gevaarlijk is, zeker ‘s avonds en zeker als je geen helm draagt, geen reflecterend vest aan hebt en de fiets geen verlichting heeft.

In 2021 overleden in Spanje 31 fietsers, 9 minder dan in 2019, terwijl er in 2021 veel meer fietsers op de wegen reden in Spanje. Er overleden ook 241 scooter- en motorrijders, een daling van 45 ten opzichte van 2019 en 110 voetgangers, 8 minder dan in 2019. In totaal werd het afgelopen jaar afgesloten met 1.004 verkeersdoden op de Spaanse wegen, aldus de jaarcijfers van de Dirección General de Tráfico (DGT) en het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het laagste aantal ooit zoals we HIER al schreven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?