Mercadona supermarkt verhoogt salaris personeel vanwege inflatie in Spanje

Mercadona supermarkt verhoogt salaris personeel vanwege inflatie in Spanje
Beeld: Mercadona.es

Mercadona supermarkt verhoogt salaris personeel vanwege inflatie in Spanje

VALENCIA – Er werd al over gespeculeerd maar de Spaanse supermarktketen Mercadona heeft het nu ook zelf bevestigd op haar website . Mercadona heeft met ingang van 2022 het personeel een salarisverhoging van 6,5% gegeven. Die 6,5% extra salaris is gelijk aan de inflatie in december 2021 waardoor de koopkracht van de meer dan 93.000 werknemers er niet op achteruit hoort te gaan.

Mercadona heeft afgesproken dat alle 93.300 personeelsleden in heel Spanje een salarisverhoging van 6,5% krijgen in januari 2022. In de praktijk betekent dit dat de werknemers er gemiddeld 87 euro per maand bij gaan krijgen voor de werknemers die het laagste salaris ontvangen, te weten 1.425 euro bruto per maand.

Gemiddeld verdient elke werknemer bij Mercadona 1.488 euro netto (1.811 euro bruto) per maand, dat is het salaris van iemand die 4 jaar of langer werkzaam is bij de supermarktketen, iets wat voor 78% van het personeel geldt. Iemand die minder dan een jaar werkt bij de Mercadona verdient netto 1.198 euro netto (1.338 bruto) volgens cijfers uit december 2021.

Iemand die minimaal 2 jaar bij de Mercadona werkt heeft een salaris van 1.265 euro netto (1.470 bruto) en bij 3 jaar is dat 1.360 euro (1.631 bruto) en daarna elk jaar een toename van 11% tot het maximale van 1.488 euro netto (1.811 bruto) als men 4 jaar of langer werkzaam is bij de Mercadona.

Naast de salarissen ontvangen de werknemers jaarlijks ook een deel van de winst die de supermarktketen maakt. In 2021 werd 409 miljoen euro onder het personeel verdeeld als extra bonus voor de inzet van het personeel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.